“Point Break” (1991)

En række bankkup, begået af maskerede mænd, får FBI til at intensivere efterforskningen… Gerningsmændene slår hurtigt til, og de ved præcis, hvordan de skal afvikle kuppene, uden at de bliver snuppet af politiet… Der tegner sig dog et genkendeligt mønster, som bringer efterforskerne på et spor, der leder til et surfer-miljø… En ung nyuddannet agent får nu til opgave at infiltrere blandt disse surfere, så man fra myndighedernes side kan komme tættere på en opklaring og få sat en stopper for deres kriminelle handlinger…

“Point Break” er en super spændende actionthriller, som for det første er bygget op over et virkelig veldrejet manuskript, og så afvikles historien på en usædvanlig frisk og intens måde, som gør, at man ikke kan andet end blive totalt opslugt og revet med af filmen… Instruktør Kathryn Bigelow viser med denne film, at hun er i besiddelse af nogle helt ideelle kompetencer indenfor at formidle en god fortælling gennem det visuelle medie – og hendes evner indenfor at skabe den helt rigtige atmosfære og for at få inddraget alle de væsentlige detaljer er helt igennem uovertruffen…

I hovedrollerne kan man opleve Keanu Reeves i én af hans absolut bedste præstationer, hvor han sammen med en meget velspillende Patrick Swayze leverer suveræn indlevelse i sin karakter… Desuden kan man opleve Gary Busey i én af hans helt store roller, selvom der er tale om en birolle – hvor han skinner totalt meget igennem, og så er Lori Petty med i filmen med en charmerende rolle, der krydrer filmen og hæver dens niveau betydeligt… Der er masser af tempofyldt action undervejs i filmen, som er med til at højne underholdningsværdien, og så er der imponerende (og til tider også vanvittige) stunts, som er gennemarbejdet i alle detaljer…

“Point Break” er en film, som fungerer på alle planer, og der er ingen tvivl om, at den hører til blandt de mest memorable film fra starten af 1990’erne… Den har alle de nødvendige ingredienser for at gøre en film til kvalitativ underholdning af særklasse – Og så er den bare drønspændende hele vejen igennem, og tillige fyldt med et par uventede overraskelser… Filmen blev genindspillet i 2015, hvor forskellige modificeringer af plottet og justeringer i forhold til det tidsmæssige perspektiv også fik gjort denne til en ganske god og underholdende film – selvom jeg må indrømme, at den på intet tidspunkt kommer op og tangerer den originale film… “Point Break” er et frisk pust indenfor actiongenren – Og for mig en film, som bare leverer varen…

“Point Break” får 6 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Point Break” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar