“Passager nr. 57”

En af verdens mest farlige terrorister er blevet fanget af myndighederne og skal nu transporteres via fly til Los Angeles, hvor han skal i forvarring… Turen udvikler sig dog til et rent mareridt, da det viser sig, at den fængslede terrorist har fået udviklet en flugtplan, hvilket involverer flere af passagerne ombord på flyet… Heldigvis er passager nummer 57 dog uddannet i sikkerhed og bekæmpelse af terror indenfor flykapring, og dette kommer både ham selv og de øvrige uskyldige passagerer tilgode, da han selvsagt forsøger at tage kampen op imod denne mareridtsagtige trussel…

Wesley Snipes kan i denne film igen opleves i rollen som actionhelt, der med færdigheder indenfor kampsportens verden kan nedlægge sine modstandere på ganske utraditionelle måder… Wesley Snipes fylder sin rolle rigtig fint ud, og virker også både troværdig og overbevisende i rollen som good-guy, der ikke står tilbage for at bekæmpe ondskaben… Snipes havde sin storhedstid på film op gennem 1990’erne, hvor han i langt de fleste tilfælde medvirkede i film, der på dette tidspunkt blev betegnet som lavbudgetsfilm… “Passager nr. 57” er her ingen undtagelse, og filmen kører fuldstændig efter den klassiske opskrift, hvor forudsigeligheden er ret fremtrædende… Filmen er derfor hverken særlig original, men derimod ret så traditionel i sin opbygning, og forsøger på alle måder at efterligne de sublimt producerede “Die Hard”-film, hvor Bruce Willis fik defineret en helt ny type helt indenfor actiongenren…

“Passager nr. 57” er spækket med ganske spændende scener, som både er actionprægede og lavet ud fra konceptet om at malke så meget spænding ud af hver enkelt scene som overhovedet muligt… I rollen som skurk kan man opleve Bruce Payne, der leverer en både skræmmende og ganske overbevisende præstation som kold, kynisk og hensynsløs bad-guy, som ikke går af vejen for at ofre et menneskeliv for at fremme sin egen sag… Filmen er derfor til tider ret barsk, men hvis man betragter den som rendyrket underholdning, så fungerer den ret godt i alle henseender… Plotmæssigt har den dog enkelte større huller, men igen kan man sagtens se gennem fingrene med dette – Og derfor vil min anbefaling være, at man blot læner sig tilbage og nyder filmen, og får det velkendte adrenalin-kick, som er forbundet med en actionfilm af denne kaliber…

“Passager nr. 57” får 5 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Passager nr. 57” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar