“Hook”

Peter Pan er blevet voksen, og har glemt alt om den tid, som han har tilbragt på Ønskeøen sammen med De Glemte Drenge… Han har et kedeligt job, og et helt usædvanligt almindeligt job, og en helt normal familie, men det bliver der dog lavet om på, da hans to børn kidnappes af selveste Kaptajn Klo og føres bort til Ønskeøen… Klokkeblomst er den eneste, som kan få Peter Pan overbevist om, at han er nødt til at drage afsted for at redde sine børn, men når man har glemt, hvordan det er at være fuld af en sprudlende fantasi og udstyret med fantastiske evner, så er det slet ikke helt så ligetil at få sporet sig ind på, at man faktisk kan slippe godt afsted med at tage kampen op mod den frygtindgydende Kaptajn Klo og hans grumme pirater…

“Hook” er en fantastisk film, som er mesterligt iscenesat af instruktør Steven Spielberg, og som kan nydes af hele familien… Der udfolder sig et herligt eventyr, der med et gennemtænkt twist om at lade Peter Pan være blevet voksen er suverænt håndteret af de filmfolk, som står bag denne produktion… Der er naturligvis scener i filmen, som appellerer til den voksne samvittighed, hvor man hurtigt kan komme til at glemme, hvad livet egentlig rummer af værdifulde øjeblikke, men ellers er den spækket med både spændende og actionfyldte scener, hvor man i særdeleshed bliver benovet over det suverænt flotte produktionsdesign, der præger filmen… Filmen afspejler på alle måder den barnlige fantasi, og flere af scenerne må decideret betegnes som glorværdige filmiske momenter, som kun kan gå over i filmhistorien som udødelige scener…

I rollen som Peter Pan leverer Robin Williams en forrygende god præstation, hvor han med stor overbevisning levendegør en eventyr-helt, og han suppleres af en sublimt velspillende Dustin Hoffman, der kan opleves i rollen som Kaptajn Klo, hvor han er sminket til ukendelighed… Det er også især i scenerne, hvor Peter Pan og Kaptajn Klo har deres konfrontationer, at filmen virkelig slår gnister af sig, og hvor man på det skuespilsmæssige område kan opleve det, der med rette kan betegnes som formidabelt kunst af ypperste karat… I rollen som Klokkeblomst kan man opleve Julia Roberts, der med sit charmerende ydre passer perfekt i rollen, og i rollen som Smisk, der er Klo’s højre hånd, kan man opleve Bob Hoskins levendegøre en kærlig og vellidt karakter på bedst tænkelige måde…

Det meste af filmen foregår på et barnligt overdrev, hvilket passende afspejler det familieorienterede udgangspunkt, som filmen har – Og man er derfor (som voksen) nødt til at kunne abstrahere fra, at nogle af hændelserne er lige lovligt karikerede for at synes godt om filmen… Personligt har jeg helt fra udgivelsen tilbage i 1991 været meget fascineret af filmen, og selvom den er en smule mærket af alderen, så har den stadig masser af charme og personlig stil, som filmskaberen Steven Spielberg på mesterlig vis har tilført filmen, til at jeg er hengivet til eventyrets fantastiske verden, der folder sig ud og beriger én med en magisk og fortryllende filmoplevelse…

“Hook” får 6 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Hook” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar