“The World is not enough”

På en mission, hvor det handler om at beskytte en arving til et større olieraffinaderi, kommer James Bond nærmest ved et tilfælde til at afsløre et plot, som handler om smugling af det radioaktive stof plutonium til anvendelse i nukleare våben… Det viser sig, at en hævngerrig yngre galning har planlagt at destruere hele det europæiske kontinent, og James Bond må derfor handle hurtigt, hvis han skal nå at forhindre dette katastrofale udfald… Tiden arbejder dog imod ham, og hele situationen forværres, da hans overordnede i MI6 pludselig forsvinder…

Med denne nittende film i rækken af James Bond-film er vi atter tilbage på sporet i forhold til det, som vi gennem de seneste par år har været vant til… Der er masser af sindsygt vellykkede action-scener proppet ind i denne udgave, hvilket på sin vis er med til at redde filmen – For ligesom med den seneste film “Tomorrow never dies”, så er det på det plotmæssige, at film-serien halter… Én af de væsentligste grunde er, at skurken er en smule flad og ikke specielt veldefineret, og så er der bare en generel mangel i, at de flotte, imponerende og bombastiske produktionsdesigns fra de første tyve år med Agent 007 på film mangler… I de seneste film har man typisk valgt at anvende naturlige kulisser, som kendte byområder og flot natur, hvilket i sig selv også sagtens kan fungere – Men et af kendetegnene for en ægte James Bond-film har netop været, at der er proppet fantastiske produktionsmæssige designs ind i filmene…

Som nævnt vinder filmen dog en masse point for de gennemført spektakulære actionscener, som også af instruktør Michael Apted er blevet håndteret på en flot og dynamisk måde, der gør, at det hele afvikles på en frisk og levende måde, hvor man også kommer til at mærke adrenalinen pumpe en smule rundt i kroppen… Pierce Brosnan kan for tredje gang opleves i rollen som Agent 007 – Og denne gang virker han langt bedre tilpas i rollen, end han gjorde i den forrige film… Med sin distingerede charme fører James Bond os gennem talrige spændende øjeblikke – og i skikkelse af Pierce Brosnan virker det ganske troværdigt… Han får følgeskab af franske Sophie Marceau, britiske Robert Carlyle og amerikanske Denise Richards, der alle tre leverer ganske fine præstationer, uden dog for alvor at gøre sig alt for bemærket i filmen, hvilket også hurtigt får én til at glemme deres respektive karakterer…

Musikken har fået et pift i den helt rigtige retning, hvor man på alle måder fornemmer, at man er på vej ind i et nyt årtusinde – Og lytter man godt efter, vil man alene i musikken have en helt særlig oplevelse… Så selv om der er visse mangler her i “The World is not enough”, så er der også en del plusser, der til dels får opvejet i hvert fald langt de fleste minusser… Og så blev filmen også den, hvor Desmond Llewelyn måtte tage sin afsked med rollen som Q, og overlade denne uundværlige karakter i hænderne på John Cleese… Alt i alt er “The World is not enough” en spændende film, som er præget af utallige fede action-scener – Men når det er sagt, så kunne der også være arbejdet lidt mere på at få skruet et bedre manuskript sammen…

“The World is not enough” får 5 ud af 7 stjerner.

Trailer til “The World is not enough” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar