“Marathonmanden”

Dustin Hoffman spiller en ung mand med kælenavnet Babe, der tilfældigvis bliver blandet ind i en sag om diamantsmugling, hvor tyske nazister i længere tid har været på sporet af en stjålen sending… Babe’s bror har direkte tilknytning til den spegede sag, og han får trukket Babe godt og grundigt ind i hele den lyssky affære, hvor livet pludselig bliver forvandlet til et mareridt, mens han forsøger at overleve sine forfølgeres indædte kamp for at komme ham til livs… Babe er dog ikke sådan at kue, og han beslutter sig for at kæmpe til sidste blodsdråbe…

Instruktør John Schlesinger har med “Marathonmanden” lavet en thriller, der på alle måder vil gå over i filmhistorien som én af 1970’ernes allerstørste successer… Der er med filmen også tale om godt gedigent håndværk, som rent stilmæssigt lægger sig tæt op af både “The French Connection” “Tre døgn for Condor” og “Aflytningen” (for bare lige at nævne nogle få)… Filmen er bygget ganske fint op, hvor der startes stille og roligt ud med et par spændende scener, hvor man som publikum lige så stille bliver lullet ind i historien – hvorefter det hele eskalerer for til sidst i den sidste halvdel af filmen for alvor at tage fat, hvor flere virkelig intenst spændende scener bliver afviklet, og som uden tvivl hører til blandt nogle af filmhistoriens mest memorable af slagsen…

Dusin Hoffman leverer en fuldstændig fortræffelig præstation som den unge uskyldige mand, der pludselig er indblandet i kriminalitet, hvor en række mord også er på dagsordenen… Hoffman er altid god i sine roller, og her i “Marathonmanden” er dette ingen undtagelse, hvor han får følgeskab af en velspillende Roy Scheider, der mest er kendt for sin medvirken i Steven Spielberg’s “Dødens Gab”… I skurkerollen kan man opleve Laurence Olivier, der med sin præstation blev nomineret til at kunne modtage en Oscar-statuette… Filmen er temmelig blodig og til tider også ret makaber, hvilket i hvert fald bør nævnes her, så det sarteste publikum hermed er advaret om de stærke billeder, der serveres… Generelt er filmen dog bare spændende, og har man tålmodigheden til at komme gennem den lidt langsommelige første halvdel, bliver man helt sikkert beriget med en spændende afslutning…

“Marathonmanden” får 5 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Marathonmanden” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar