“Baywatch”

På strandene ved Emerald Bay holder Mitch Buchannon og hans team af dygtige livreddere øje med de badende gæster og hjælper dem, der kommer i nød… Hvert år bliver der afviklet en ceremoni, hvor nye aspiranter til holdet af livreddere kan forsøge at blive optaget – Men dette kræver naturligvis, at man er gjort af det helt rette stof, og at man er villig til at dedikere sit liv til jobbet… Dette år skal hele tre nye medlemmer hverves til det krævende og betydningsfulde job, men midt under afviklingen af optagelsesprøverne dukker der narko op på stranden, som sætter Mitch og hans team på opgaven, at opspore bagmanden, der sælger til de badende gæster…

“Baywatch” startede ud som tv-serie tilbage i 1989, hvor der gennem hele tolv år blev produceret 243 afsnit, hvilket også gjorde, at den blev én af de mest populære serier gennem tiden – Og naturligvis skulle dette også afføde en spillefilm, som dog først dukkede op seksten år efter, at serien var blevet lukket ned, hvilket jo egentlig er ret lang tid… Måske dog alligevel et klogt træk, da man på den måde kunne starte op påny med et hold af helt nye skuespillere, som der dermed ikke ville være den samme risiko for at blive sammenlignet med de tidligere medvirkende, og dermed også forsøge at få fanget en ny generation af tilhængere… Jeg har personligt overværet en del af de ældre episoder (dog langt fra dem allesammen), og kunne egentlig godt lide serien, der godt nok var banalt bygget op, men som var spændende i form af den actionprægede handling, der udspillede sig… “Baywatch” anno 2017 er en frisk ny start, hvor man godt nok forsøger at holde sig til det oprindelige koncept med action og spænding, men hvor der samtidig er proppet en hel del (faktisk ret sjov) humor ind i handlingen…

“Baywatch” blev især populær blandt det mandlige publikum på grund af de bikiniklædte kvinder, som serien var udstyret med, og især Erika Eleniak og Pamela Anderson havde fortrin, som affødte en savlende horde af testoteron-styrede mænd, som fik et afhængighedsforhold til serien… Den nye filmatisering indeholder masser af det samme, hvor konceptet omkring macho og bimbo er særdeles udpræget, men hvor filmen dog kan bære det, og hvor man især har gjort rigtig meget ud af at udvikle karakterene på en måde, så de bliver interessante, og hvor de i bund og grund også er ret sympatiske med deres respektive charme og personlighed…

Hovedrollen spilles af Dwayne Johnson, der med sin bombastiske størrelse og sin faktisk ret så gennemtrængende talent for skuespillerfaget fylder rollen rigtig godt ud… Johnson flankeres af Zac Efron, der selv er en del mindre end kæmpen fra Hawaii, men som i sig selv er et muskelbundt uden lige, hvilket på alle måder bliver fremhævet i filmen – og som dermed kommer til at virke som et stort aktiv for det kvindelige publikum (hvis man ellers er til den slags)… Af kvindelige medvirkende på holdet kan man opleve Alexandra Daddario og Kelly Rohrbach som de mest fremtrædende karakterer – Og alle som én leverer ganske fine præstationer, hvor de leverer det, som man forventer af en film, som kan betegnes som actionkomedie…

Alt i alt fungerer “Baywatch” rigtig fint, hvor den dog efter min mening spiller de stærkeste kort ud i den første halvdel, hvor man har koncentreret handlingen omkring karakterne og udviklingen af disse – Hvor man i sidste halvdel har mere fokus på opklaringen af narkosagen, hvilket også fører til at filmen visse steder kammer en smule over i at blive lige lovlig letbenet… Som helhed er filmen dog ret underholdende, og efter en lang dag på arbejdet er filmen helt perfekt til blot at man læner sig tilbage og nyder forestillingen, som instruktør Seth Gordon har iscenesat med sans for at skabe en historie, som er et frisk pust i den travle hverdag…

“Baywatch” får 5 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Baywatch” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar