“Days of Thunder”

Vi befinder os i racersportens verden, hvor det kræver helt særlige evner for at komme helt til tops… Da en ung og naiv (og temmelig arrogant) mand viser, at han har særdeles gode kompetencer indenfor håndteringen af et køretøj, så får han tilbudt chancen om at være med blandt de bedste kørere fra hele landet… Der er fart på, når bilerne suser rundt på banen, og hele tiden er der faremomenter, som skal undviges for ikke at køre galt og i værste fald med fatale konsekvenser til følge… Den unge Cole Trickle har alt det, der skal til, for at gøre sig fortjent til at sidde bag rattet, men da han først begynder at fange alvoren i, hvad det er, der er på spil, begynder hans dumdristighed at tage over, hvilket tilsidesætter fornuften og fører til interne stridigheder på hans team og blandt hans sponsorer…

“Days of Thunder” er en film for folk med benzin i blodet… Der er fart og tempo på, når racerbilerne i svimlende fart suser rundt på banen, og instruktør Tony Scott har her sørget for, at gøre sekvenserne omkring afviklingen af de forskellige løb rigtig spændende ved at variere vinklerne og perspektiveringen, mens disse finder sted… Filmen følger dog den helt klassiske formel, hvor en ukendt ung og talentfuld mand skal kæmpe sig vej op til toppen, hvor der undervejs er en masse bump, som han skal overvinde, og hvor det hele strander på, at han med viljens kraft skal nå målet… “Days of Thunder” er derfor en forudsigelig film, hvor der stort set ingen overraskelser er lagt ind…

Alligevel er filmen ganske spændende og også fint konstrueret, hvor det især er værd at bemærke, at der ikke svælges ved hverken de actionprægede sekvenser eller de mere sentimentale og følelsesmæssige scener, som der naturligvis også er indlagt undervejs i filmen… Tom Cruise leverer en ganske fin præstation som den talentfulde Cole Trickle, hvor han tildeler sin karakter en passende mængde usympatiske træk, men hvor der under overfladen viser sig at være en mand med hjertet det rette sted… Tom Cruise får følgeskab af en meget velspillende Nicole Kidman og en forrygende præstation af Robert Duvall, som begge på hver deres måde brillerer med troværdige præstationer… Ret kuriøst er det, at filmen blev den, hvor Tom Cruise og Nicole Kidman fandt lykken sammen for derefter at gifte sig ind i et ægteskab, der holdt i elleve år… Der er som nævnt fart og tempo på i filmen, men forudsigeligheden gør, at man ikke kommer helt op at ringe over den… Den vil dog helt sikkert appellere til folk, der har en helt særlig interesse indenfor motorsport…

“Days of Thunder” får 5 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Days of Thunder” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar