“The Hills have Eyes 2”

I det nukleare testområde i Nevada-ørkenen er en deling soldater blevet udstationeret for at træne kampfærdigheder og udholdenhed under ekstreme forhold… Træningen bliver dog afbrudt af en skarp situation, hvor de pludselig bliver nødt til at kæmpe for overlevelse, da de bliver angrebet af en flok dræberlystne muterede skabninger, som lever af at slå folk ihjel, der forvilder sig ind på deres territorium… Kamp bliver defineret påny og et blodigt mareridt tager sin begyndelse…

“The Hills have Eyes 2” fortsætter, hvor den første film sluttede… Konceptet er lavet en smule om i film nummer to, men det handler stadig om at kæmpe for overlevelse… Det er voldeligt, makabert og sindsygt blodigt, men også spændende som bare pokker, og derfor bliver jeg nødt til at indrømme, at film nummer to i serien på alle måder overrasker særdeles positivt… I bund og grund er det fortællingen om ti små indianere, som én efter én røg ud af historien, men det er her i filmen gjort på en raffineret og gennemgående rædselsvækkende facon, som får ens nakkehår til at rejse sig…

Jessica Stroup er én af de mest fremtrædende hovedroller i filmen, og hun leverer en ganske fortræffelig og ret så overbevisende præstation i rollen som panikslagen menig, der forsøger at bevare roen og overblikket og kæmpe sig vej ud af hendes livs værste mareridt… Special-effekterne er endnu en gang yderst vellykkede, hvor også de makabre og udpenslet blodige scener fungerer på et plan, hvor det hele virker overbevisende, og giver den helt rigtige skræmmende effekt, som man forventer af en horror-film af denne kaliber…

Iscenesættelsen er denne gang foretaget af Martin Weisz, der har et fast greb om sin stab af medarbejdere på filmen, og sørger på fornem og fornuftig vis at køre filmen sikkert over målstregen… Weisz skaber dynamiske scener, som er stilfulde og levende – Og virker gennemtænkte i alle de små detaljer… Stemningen i filmen er vildt creepy, og hvor man i den første film blev grebet af den intense stemning, så formår Weisz her i film nummer to at videreføre dette element også, og lade filmens intensitet stige hele vejen gennem filmens spilletid for til sidst at ende ud i et nervepirrende klimaks… “The Hills have Eyes 2” er virkelig hård kost, hvor der serveres yderst stærke billeder, der ætser sig fast på nethinden… Det er kvalmende og ulækkert, men er man tilhænger af horror-genren, er filmen på ingen måde til at komme udenom…

“The Hills have Eyes 2” får 6 ud af 7 stjerner.

Trailer til “The Hills have Eyes 2” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar