“Dilwale”

To rivaliserende mafiabosser kæmper en indædt kamp om at sidde alene på narkomarkedet… Deres afkom er på alle måder indblandet i deres lyssky affærer, men skæbnen vil, at to af disse hovedkuls forelsker sig i hinanden, og i første uvidende om den baggrund, som de begge to kommer fra… Dette bliver indledningen til en farligt forhold, og en nærmest umulig romance, hvor tingene ikke lige umiddelbart vil falde i hak for det forelskede par…

“Dilwale” er en flot og medrivende film, der som mange andre indiske film er lidt svær at kategorisere… Der er action, drama, musical, komedie og romantik blandet sammen i filmen, som tilsammen giver en spændende, interessant og fængslende historie… Personligt kunne jeg i store træk rigtig godt lide filmen, men komikken trækker tydeligvis ned i forhold til helhedsindtrykket af filmen… Der er ellers virkelig mange ting, som fungerer i filmen, hvor et imponerende og overdådigt produktionsdesign slår benene lidt væk under én og skaber den perfekte ramme for at lade historien rulle sig ud…

Der er masser af spektakulære actionscener i filmen, som på alle måder er iscenesat med både stil og ynde, hvor instruktør Rohit Shetty har kræset for detaljerne, og gjort scenerne meget dynamiske og levende ved at anvende avancerede filmtekniske virkemidler, som hæver disse scener op på et kunstnerisk højt niveau… Shah Rukh Khan spiller hovedrollen, og leverer som altid en helt igennem fortræffelig præstation, hvor han denne gang har følgeskab af Kajol, der også leverer en både troværdig og overbevisende præstation, og er uden tvivl filmens absolut stærkeste kort… Romancen mellem Khan og Kajol er intet mindre end gennemgående troværdig, og er gennemsyret af stærke følelser, hvor man tydeligvis fornemmer, at der er tale om kærlighed på et plan, hvor mange vil være misundelige…

“Dilwale” er en fin lille film (med en spilletid på 158 minutter), hvor man er henført til en eventyrlig verden af romantik og drama – Og som det sig hører til i indisk producerede film, er også denne udstyret med en række velklingende musikalske indslag, hvor sang og dans er med til at bringe handlingsforløbet videre… Her i filmen er de meget flot koreograferede og iscenesat med stor sans for at frembringe den helt rigtige stemning, hvor der er kræset for detaljerne, og hvor disse øjeblikke kommer til at fremstå som små kunstneriske perler indenfor den indiske filmkunst… Jeg bliver her nødt til at indrømme, at jeg var meget opslugt af denne film, som appellerede rigtig meget til mit eget lille romantiske hjerte, hvor jeg for en stund var prisgivet i mine egne følelsers vold… Kan man se bort fra den lidt skæve og upassende form for humor, som af og til titter frem i filmen, så er “Dilwale” absolut et kig værd…

“Dilwale” får 5 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Dilwale” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar