“Madras Café”

John Abraham er én af Indien allerstørste film-stjerner, og hans popularitet blandt de filmhungrende fans er til stadighed voksende, og med hans medvirken her i “Madras Café” bliver hans talent for skuespillerfaget også godt og grundigt cementeret… Abraham er mest set i actionprægede film, hvor han med sin overlegne fysik og sit lidt barske udseende har fyldt rollerne som actionhelt rigtig godt ud… “Madras Café” indeholder enkelte actionprægede scener, men er ellers mest mindet på et politisk tema, hvor også militære handlinger indgår… Filmen er en form for biografisk skildring af nogle begivenheder, som fandt sted tilbage i starten af 1980’erne, hvor tamilerne fra Sri Lanka brutalt blev nedslagtet i én af verdenshistoriens mest systematiske og voldsomste etniske udrensninger… Det er på ingen måde hverken kønt eller moralsk forsvarligt, at disse begivenheder finder sted, og derfor bliver der også forsøgt at få sat en stopper for disse blodige nedslagtninger…

John Abraham spiller en agent, som er ansat ved det indiske militær, som får til opgave at infiltrere fjenden, og bringe denne til øjeblikkelig standsning af den eskalerede vold, som han opfordrer til… Det viser sig dog, at Abraham pludselig er indblandet i en kompliceret sag, hvor man ikke rigtig ved, hvem man kan stole på… Konspirationer og bedrageri bliver til et uoverskueligt miskmask af noget, som ingen rigtig kan gennemskue, og dermed bliver hele situationen også straks mere farlig, end først antaget… Abraham kæmper dog en brav kamp for at komme til bunds i, hvordan det hele hænger sammen – Men kampen har også sin pris og sine omkostninger…

“Madras Café” bliver rost rigtig meget af filmkritikere og anmeldere verden over, hvor der især peges på, at skildringen af de grusomme hændelser, som fandt sted, er meget troværdige og giver et objektivt billede af, hvordan det hele hang sammen… For mit vedkommende var begejstringen ikke helt så stor, selvom jeg bestemt er af den mening, at filmen rent billedteknisk er flot og at selve produktionsdesignet er meget overbevisende konstrueret… Jeg synes bestemt, at de historiske begivenheder er forfærdelige og tragiske ud over alle grænser, men alligevel havde jeg en smule svært ved at forholde mig til disse hændelser, hvilket sandsynligvis skyldes, at det rent geografisk er meget fjernt fra, hvor jeg selv befinder mig, og så er det hele bare ikke skildret på en måde, som får det, man oplever, til at krybe helt ind under huden på én…

John Abraham leverer en ganske glimrende skuespilspræstation, men formår desværre ikke at redde filmen fra at få en middelmådig karakter… Der skal mere til en en god præstation fra hovedrolleindehaveren til at score de helt store point, men som nævnt er filmen på mange planer rimeligt velfungerende og flot bygget op… Filmen adskiller sig også fra flertallet af andre indiske film ved ikke at indeholde musikalske indslag, hvor der bliver sunget og danset for at bringe handlingen videre… Her er der tale om rå historiefortælling, som formidles på en ganske fornuftig måde, men som desværre bare ikke lige helt appellerede til mit filmhjerte… Jeg har ellers generelt været meget begejstret for indiske film, som jeg for første gang stiftede bekendtskab med tilbage i starten af 2019, og som jeg derfor nu i et lille års tid har udforsket… Der har på den måde åbnet sig en helt ny verden op for mig, hvor det filmiske univers er blevet udvidet, og hvor jeg har opdaget, at der ligger masser af filmiske perler gemt derude, som bare venter på at blive set… “Madras Café” kom desværre ikke til at tilhøre denne gruppe af filmiske perler, men har da ganske givet visse kvaliteter, som også er blevet fremhævet her i anmeldelsen – Og der findes helt sikkert folk derude, som vil synes langt bedre om filmen, end jeg selv gjorde… So just give it a try…

“Madras Café” får 4 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Madras Café” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar