“Lone survivor”

lone 1

Man kan have mange meninger om krigsfilm og om heltemodige aktioner, hvor hovedpersonen overlever, selvom kuglerne flyver om ørerne på ham eller eksplosionerne ingen ende tager… “Lone survivor” er en sådan én af slagsen, men alt det tegneserieagtige heltemod er totalt visket ud – og tilbage står man med en rå og barsk fortælling, baseret på virkelige begivenheder i Afghanistan, om en gruppe soldater på en special-opgave, der udsættes for beskydninger og raketangreb, og som må flygte for at overleve…
Det er råt for uforsødet, når filmen ruller hen over skærmen, og man nægter simpelthen at tro, at grusomhed kan være så grimt… Det er helt umenneskeligt, hvad disse amerikanske soldater gennemgår og må udsættes for…

lone 3
Filmen er både medrivende, spændende og frem for alt nervepirrende, og iscenesættelsen er mesterligt udført – Her får man en film, som man ikke kan undgå at blive berørt af… Det er også en film, som viser krigens værste ansigt, og man kommer til at tænke på, om mennesket virkelig kan mene, at vold er roden til at løse konflikt…
Mark Wahlberg – der startede sin karriere, som undertøjsmodel – spiller hovedrollen… Og han gør det superb – hvilket også gælder de øvrige medvirkende…

lone 2
“Lone survivor” blæste mig omkuld – den skal ses…! Det er en film, som jeg sent vil glemme…
“Lone survivor” får 7 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar