“Jennifer – Det 8. offer”

Det største minus ved “Jennifer – Det 8. offer” er, at den er så pokkers langsommelig… Dette gør, at intensiteten ret hurtigt forsvinder, og dermed ender filmen også med at blive en smule kedelig og kommer i hvert fald til at føles ufattelig langtrukken… I bind og grund er der tale om en thriller med en stjernebesætning på rollelisten, hvor der dog rent handlingsmæssigt ikke diskes op med det helt store sus, og skuffelsen bliver den mest fremtrædende følelse efter, at man har afsluttet de to stive timer, som filmen varer… Filmen er fra 1992, hvor der udkom en hel del såkaldte thrillers, som vandt stor popularitet hos det filminteresserede publikum (inklusive undertegnede), men netop “Jennifer – Det 8. offer” faldt allerede dengang en smule udenfor de øvrige film i genren, som trods alt kunne sørge for, at adrenalinen drønede rundt i kroppen… Jeg måtte dog bare gense filmen her anno 2020, men det gjorde ingen forskel – Filmen er stadig lettere kedelig og intetsigende, og falder helt sikkert i glemmebogen om ikke så længe…

John Berlin er en kriminalbetjent, som er ansat hos politiet i Los Angeles, hvor en seriemorder netop hærger området, og bringer samtlige betjente på hårdt arbejde… Berlin er den ledende betjent i opklaringsarbejdet, men sporene er tynde, og der er ikke meget at gå efter… Dog kommer han i kontakt med en blind kvinde ved navn Helena, som er blind, men som også kunne vise sig at være et potentielt vidne mod den efterlyste seriemorder… Pludselig er både John’s og Helena’s liv i overhængende fare, da morderen begynder at rette sin vrede imod dem, og Berlin bliver sågar anklaget for at være impliceret i de mange mord, som er foregået – Og dermed bliver hele bøtten pludselig vendt på hovedet…

Andy Garcia kan opleves i hovedrollen som John Berlin, og dette kommer naturligt nok som et efterspil efter hans succesfulde medvirken i “Godfather III”, hvor han på alle måder gjorde sig særdeles godt bemærket, og fik tilegnet sig en fanskare, der helt sikkert ville følge ham i tykt og tyndt i den karriere, som han unægteligt havde banet vejen for… Garcia leverer en ganske udmærket præstation her i “Jennifer – Det 8. offer”, men kommer aldrig nogensinde sådan for alvor op i gear, hvor han brænder totalt igennem i filmen… Han får dog følgeskab af både Uma Thurman, Lance Henriksen og John Malkovich, der allesammen også leverer ganske fine præstationer, men heller ikke nogen af dem formår for alvor at få løftet filmens generelle niveau, og da det hele i forvejen virker en smule tungt og trægt er opgaven bestemt heller ikke let… Iscenesættelsen, som er varetaget af Bruce Robinson, er ligetil og uden de store udsving – Og heller ikke her er der derfor tale om et element, der sådan for alvor kan hæve filmens kvalitet… Filmen ender desværre med at placere sig lige under et middelmådigt niveau, og derfor er det heller ikke en film, som jeg kan anbefale, at man kaster sig over…

“Jennifer – Det 8. offer” får 3 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Jennifer – Det 8. offer” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar