“Spider-Man – Far from Home”

Min begejstring for Marvel-universet har været en smule aftagende gennem de seneste tyve år, hvor jeg ikke helt har kunnet følge den konsekvente drejning, som disse film har foretaget på det seneste… Der har været en del virkelig gode film, (som fx “Avengers – Infinity War” og “Doctor Strange”), men ellers har Marvel-universet gået ud af en tangent, som jeg ikke helt har kunnet følge – Og som efter min mening har fjernet sig langt væk fra de oprindelige tegnede udgaver, som jeg slugte som yngre… Jeg må indrømme, at jeg var meget opslugt af dette fantastiske superhelte-univers, som åbnede sig op for mig, og der var en helt særlig form for dybde i historierne , som foldede sig ud dels i min fantasi og dels i form af de velproducerede billeder, som var tegnet i de forskellige numre… Da den første “X-Men”-film udkom tilbage i år 2000 var jeg fuldstændig i hopla, og da “Spider-Man” udkom to år senere, var jeg slet ikke til at styre… Det blev til tre rigtig gode film med den netsvingende gavflab, og Tobey Maguire var fuldstændig forrygende i rollen som Peter Parker alias Spider-Man… I 2012 genstartede man allerede serien, hvor Andrew Garfield indtog rollen som Spider-Man, og denne suveræne genstart affødte én enkelt fortsættelse, som desværre faldt lidt udenfor… Marvel besluttede herefter at lave det såkaldte MCU, som var et fælles univers for samtlige Marvel-helte (dog uden X-Men), hvor alle deres respektive historier skulle smelte sammen til et kæmpe sammensurium af lange kæder, hvor alt skulle ende ud i et spektakulært klimaks, (som vi oplever det i “Avengers – Endgame”)… Til dette MCU hører “Spider-Man – Homecoming” fra 2017 og “Spider-Man – Far from Home” fra 2019, hvor Tom Holland spiller hovedrollen… Disse film afviger alt for meget fra det originale koncept, og derfor falder ingen af dem specielt i min smag, og det er naturligvis brandærgerligt, når nu jeg efter sigende vil kalde mig selv for inkareneret fan af Marvel’s sejeste superhelt…

Peter Parker skal på rundrejse i Europa sammen med sin klasse, og han har egentlig umiddelbart kun ét i tankerne, hvilket er én gang for alle at score Mary Jane… Han slipper dog ikke helt for at udføre heltegerninger, selvom han befinder sig langt væk hjemmefra, for ikke så snart er de landet i Venedig i Italien, før en ondsindet skurk viser sig… Samtidig dukker der dog også en mystisk skikkelse op, som umiddelbart synes at redde den paniske civilbefolkning, men efterhånden som tingene udvikler sig, opdager alle også, at Mysterio har urent mel i posen og en dagsorden, som bestemt ikke er forbeholdt de fredfyldte og lovlydige borgere… Spider-Man får travlt med at redde Mary Jane og sin klasse fra Mysterio’s kløer og samtidig forhindre, at hele Europa styrter i grus og kommer til at underlægge sig en ondskabsfuld magt…

De ting, som fungerer i “Spider-Man – Far from Home” er uden tvivl de tekniske elementer, hvor både lyd, effekter og kameraarbejde er af en helt særlig kvalitet, som isoleret set både imponerer og fascinerer… Historien er dog desværre ret tynd og skuespillet er bestemt ikke specielt prangende, hvilket trækker oplevelsen af filmen som helhed en hel del ned i den samlede bedømmelse… Personligt blev jeg ret irriteret flere steder i filmen, hvor jeg oplevede, at man fra folkene bag filmen bare skøjtede hen over forskellige begivenheder, og så havde jeg bare en generel oplevelse af, at filmen bevidst var mindet på det yngre publikum, frem for at lade fokus være på det mere voksne og modne publikum… Tom Holland lever efter min mening på ingen måder heller op til den skuespilsmæssige kvalitet, som både Tobey Maguire og Andrew Garfield kunne levere, og hans lidt vattede og temmelig kejtede Peter Parker er slet og ret ikke specielt charmerende… Handlingen er desværre også tynd og forudsigelig og uden de store overraskelser eller udsving – Og jeg håber, at Marvel snart får øjnene op for, at der rent faktisk sidder et forventningsfuldt voksent publikum derude, som rigtig gerne vil se en superhelte-film, som i dén grad sparker røv…

“Spider-Man – Far from Home” får 4 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Spider-Man – Far from Home” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar