“Armageddon”

“Armageddon” er en fantastisk spændende film, hvor alt det tungeste skyts bliver smidt ind for at skabe den mest ultimative filmoplevelse for det kræsne publikum… Derfor bliver “Armageddon” også til en vanvittig god film, som byder på nonstop action og masser af højdramatiske scener, som alt sammen foregår i et hæsblæsende tempo, hvor nerverne kommer til at sidde udenpå tøjet over den intense spænding, som filmen er udstyret med… Michael Bay er kendt for at lave bombastiske action-film, men har dog før denne kun lavet “Bad Boys” og “The Rock”, hvormed man kan sige, at han tilbage i 1998 stadig befandt sig i sin karrieres spæde start, hvor han dog for alvor fik smag for at lave film, som i dén grad sparker benene væk under publikum, hvilket i hvert fald lykkes til fulde med “Armageddon”…

For mange millioner år siden har videnskaben vist os, at Jorden og det liv, som dengang eksisterede, blev udslettet af et meteornedslag, og dermed forandrede både betingelserne for eksistens, men ændrede også på arterne, som skulle leve på denne blå planet… Forskerne opdager, at dette er tæt på at ville ske igen, hvor en meteor på størrelse med Texas i USA er på vej med direkte kurs mod Jorden, og en kollision er på alle måder uundgåelig… Meteoren suser afsted med en svimlende fart, og hurtige beregninger viser, at man har nøjagtig atten døgn til at forhindre en altomfattende katastrofe, som ende livet på Jorden og generelt bare få planeten til at blive knust og ødelagt… Myndighederne lægger hurtigt låg på sagen, og får etableret en plan, hvor et sjak af borebisser skal transporteres op på meteoren, hvor de skal placere en atomsprængladning, som skal sprænge den i stykker for at forhindre den knusende effekt, som den vil have under en kollision…

Der er med “Armageddon” tale om en af de mest ultimative katastrofe-dramaer, der nogensinde er udspillet på film, hvor man får en historie serveret, der handler om at udvise helteagtigt mod, uden at man er en decideret helteagtig person, men blot en helt almindelig borger, som er sat på Jorden for at finde meningen med livet og med sin egen værdi i samfundet… “Armageddon” svælger i vild og voldsom action, hvor man nærmest kommer til at svede tran sammen med de få udvalgte personer, som skal forsøge at redde Jorden… Det er stort og flot sat op, og mesterligt iscenesat af Michael Bay, som viser, at han har kæmpe ambitioner som filminstruktør, hvor han vil servere tung og bombastisk action (hvilket han på alle måder også har opfyldt gennem hans mangeårige karriere – og især med hans fuldstændig forrygende “Transformers”-film”)… Michael Bay har en eminent evne til at fastholde publikum i et absolut jerngreb, og man mister fuldstændig pusten, når man overværer de actionfyldte og spændende scener, som aldrig kammer over og bliver for meget, men som helt og holdent afvikles på et realistisk plan, og som rent underholdningsmæssigt må siges at være noget af det ypperste indenfor genren, hvor man får en virkelig fantastisk historie serveret på et kvalitetsmæssigt meget højt niveau…

Filmen er stjernespækket med masser af kendte skuespillere, hvor Bruce Willis, Ben Affleck, Liv Tyler, Billy Bob Thornton, Will Patton, Steve Buscemi, Owen Wilson, William Fichtner, Michael Duncan Clarke, Keith David og Peter Stormare medvirker… Mest bemærkelsesværdigt gør Billy Bob Thornton sig, hvor han leverer en troværdig og overbevisende præstation som den person, der skal forsøge at holde alle trådene samlet i den omfattende redningsaktion, som iværksættes af de amerikanske myndigheder… Bruce Willis har dog den altoverskyggende hovedrolle i filmen, og som altid er også han både troværdig og overbevisende, som den barske borebisse, der skal stå i spidsen for det sjak af modige mænd, der skal deltage i denne livsfarlige mission… Willis sørger for at levere både charme og humor til filmen, som han også har gjort det i andre film – Men til forskel fra disse, så er han her i “Armageddon” nødt til at udvise et mod af større dimensioner, end vi som publikum nogensinde har oplevet i nogen af de roller, som han har haft på film… Liv Tyler spiller hans charmerende datter, som handlingslammet og stiltiende må se til fra kommandocentralen på Jorden, mens hendes far og hendes forlovede sætter deres liv på spil for at redde Jorden fra total udslettelse… Liv Tyler er datter af forsanger Steven Tyler, som er forsanger i rock-gruppen Aerosmith, som også her i filmen bidrager med et par musikalske indslag, hvor “I don’t want to miss a thing” blev et kæmpehit på alverdens hitlister…

Generelt er “Armageddon” (som det kan læses) en fuldkommen gennemført katastrofe-film, som svælger i masser af action og spænding, og som er pakket ind i et fuldkommen lækkert produktionsdesign, hvor også de mange fantastiske visuelle effekter er fuldstændig gennemarbejdede og udstyret med en detaljerigdom af imponerende dimensioner… Sammen med det veludførte kameraarbejde og den smukt komponerede musikalske score, som er lavet til filmen af Trevor Rabin, smelter alle elementer fra filmen sammen til et overflødighedshorn af teknisk raffinement indenfor den visuelle kunst, hvor en spændende fortælling ruller sig ud, og på fængslende og medrivende vis får henledt publikum til et scenarie, som alle mennesker helst var foruden (selvom videnskaben også fortæller os, at Jorden eksistens er begrænset af Solens levetid)… Jeg var solgt til filmen og fortællingen om de modige mænd, der sætter deres liv på spil for at redde Jorden – Og til alle Jer filmelskere derude, kan jeg kun anbefale, at man får set “Armageddon”… Det er et absolut must – Og et don’t miss…

“Armageddon” får 7 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Armageddon” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

One Comment

Skriv et svar