“The Mountain between us”

“The Mountain between us” er på mange måder en fascinerende lille film, som viser, hvordan ens livsbane kan ændres med et enkelt lille slag… Det er også en film, som undervejs skifter karakter en del gange, hvor man i starten er i katastrofedramaets vold, mens den stille og roligt udvikler sig til en fortælling om overlevelse, for til sidst at ende ud i en omgang sukkersød romantisk (ja nogen ville sige) pladder… Filmen er hele vejen gennem medrivende og fængslende, hvor den er spækket med spændende momenter og højdramatiske scener, som i hvert fald for mit vedkommende gav anledning til at lande filmen på en endelig bedømmelse, hvor man kvalitetsmæssigt får en yderst tilfredsstillende filmoplevelse serveret…

Idris Elba og Kate Winslet spiller to tilfældige mennesker, som tilfældigvis mødes i en lufthavn, hvor en varslet storm spænder lidt ben for deres rejseplaner… De får den geniale idé at tage kontakt til en lokal fritidspilot, som gerne tager dem med i sin lille to-motorers flyver, men skæbnen vil, at han får et slagtilfælde, og derfor styrter de ned i de sneklædte bjerge ved High Uintas, som ligger i det midterste af USA… Begge de to ombordværende passagerer overlever styrtet, men nu er de så fanget i bjergene, hvor de skal overleve, indtil hjælpen kommer… Efterhånden som tiden den går, må de dog sande, at hjælpen nok ikke lige dukker op lige med det samme, og derfor tager de selv initiativet til at drage afsted i den meterhøje sne, hvor de sårede, sultne og medkomne må trodse den barske natur og dermed forsøge at nå i sikkerhed i den civile verden…

Filmens to hovedpersoner spilles som nævnt af Idris Elba og Kate Winslet – Og de leverer begge to en yderst troværdig og overbevisende præstation, hvor de især også formår at spille på det følelsesmæssige register… Der er virkelig sindsygt god kemi mellem de to skuespillere, og det er blot med til at højne oplevelsen af filmen som helhed, hvor de på en ganske suveræn vis bærer filmen sikkert over mållinjen… Om det så er den spændende handling i forbindelse med flystyrtet, eller den dramatiske beretning om overlevelse i sneen, eller den super-romantiske afslutning på filmen, så leverer den hele vejen underholdning på et virkelig højt plan… Man kommer rigtig godt ind under huden på de to hovedpersoner, og man fornemmer tydeligt, hvilke stærke følelser de hver især kæmper med… Personligt kan jeg utrolig godt lide den slags fortællinger, hvor man kommer til at lære lidt om livet, og hvor man oplever, at de medvirkende skal have en vis portion fighter-instinkt for at bevare håbet om, at det (nærmest) umulige nok skal lykkes – Og en sådan film er “The Mountain between us”…

Filmen er iscenesat af Hany Abu-Assad, som indtil nu har otte film, som han kan skrive sit navn på som instruktør… “The Mountain between us” er hans seneste filmiske projekt, og han har et utrolig godt tag i, hvordan man får fremmanet alle de væsentlige detaljer i de enkelte scener for at optimere oplevelsen for publikum… Kameraarbejdet er intet mindre end bevægende i al sin enkelthed, hvor det indfanger den barske natur på en smuk og yndefuld måde, hvilket nærmest kan få én til at glemme, at der rent faktisk er tale om en dramatisk og til tider også tragisk film… Jeg var som nævnt ret optaget af filmen og fascineret over det handlingsmæssige, der udspiller sig på skærmen, hvor nogle måske vil mene, at filmen kammer lige lovlig meget over i det romantiske, når vi når hen imod slutningen… Herfra kan jeg dog kun anbefale, at man får kastet sig over filmen, når lejligheden byder sig…

“The Mountain between us” får 6 ud af 7 stjerner.

Trailer til “The Mountain between us” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar