“Revenger”

Indenfor action-genren har der altid fandtes såkaldte A-film og B-film, som adskiller sig rent kvalitetsmæssigt ved enten at tilhøre de dyre og gennemarbejdede filmiske projekter eller ved at tilhøre de lidt billigere produktioner, hvor der kun er tænkt i, at der skal tjenes lidt penge hjem på filmen… “Revenger” tilhører sidstnævnte kategori, men adskiller sig dog alligevel væsentligt fra andre film i genren ved rent faktisk at være tildelt ret så mange fine kvaliteter, hvor der især er kræset for detaljerne vedrørende det koreografiske arbejde med at få kamp-scenerne til at virke yderst velfungerende og give én den mest optimale filmiske oplevelse… Der er ingen tvivl om, at “Revenger” er en B-film, hvor der rent handlingsmæssigt er tale om en no-brainer-film, hvor der udelukkende er fokuseret på at få vist en masse eksplosive og energiske kampscener, hvilket så også må siges at være lykkedes rigtig godt… I den overvejende del af filmen bliver der udkæmpet nævekampe, hvor der i stor stil anvendes asiatiske kampsportsmanøvrer… Det er vildt, det er voldsomt og det er ekstremt blodigt, men det er samtidig også meget velfungerende, og derfor glemmer man også ret hurtigt, at der rent manuskriptmæssigt set er tale om en tynd og lettere intetsigende historie – For “Revenger” handler udelukkende om at vise en masse martial arts-scener, hvor knoglerne brækker, blodet sprøjter og de forskellige deltagere bliver slået ud og mast på en måde, som får Bruce Lee’s film til at blegne til sammenligning….

En politibetjent fra Korea bliver efter en voldsom forseelse dømt til døden under en retssag, og dermed forvist til en isoleret ø, hvor netop andre dødsdømte fanger afsoner deres straf… Her på øen er der opstået forskellige samfund, som det også er tilfældet i den virkelige verden, men til forskel herfor er der her ingen love og regler, der skal følges… Her hersker jungleloven, hvor den stærkeste overlever, og betjenten har også kun ét mål for øje, som er at få gjort det af med den person, som er skyld i det brutale mord, som er blevet begået på hans kone og hans datter… Denne lever dog i særdeles god beskyttelse, og derfor er vejen til den endelige konfrontation også både lang og kompliceret af en masse kampberedte mænd, som ikke går af vejen for at lægge sig ud med en nævenyttig modstander…

“Revenger” er en barsk og brutal film, som får de fleste andre martial arts-film til at blegne i sammenligning… Der er nærmest ikke ét eneste øjeblik, hvor der ikke bliver udkæmpet en nævekamp, hvor det gælder liv eller død – Og for hovedpersonen, der spilles ganske fortræffeligt af den ellers (i den filmiske verden) ukendte Bruce Khan, er der ikke mange pauser mellem de intense og blodige opgør, som han er nødt til at deltage i… Kamp-scenerne er sindsygt godt iscenesat, hvor koreografien er yderst velkomponeret, hvilket i høj grad er med til at højne det kvalitetsmæssige niveau i filmen… Man skal uden tvivl se “Revenger” for de mange kamp-scener, hvor man i stor stil kan opleve Bruce Khan udfolde sine virkelig overbevisende evner indenfor kampsportens kunst, mens der uddeles slag og spark, som fælder den ene modstander efter den anden… Der er ingen tvivl om, at den mest inkarnerede fan af netop denne genre vil få tilfredsstillet ethvert behov for at opleve både action og spænding på film – For hele filmen er stort set kun bygget op omkring spændende og actionfyldte kamp-scener… Rent teknisk er der også tale om en exceptionel oplevelse at overvære filmen, hvor kameraarbejdet i filmen er rigtig godt tilrettelagt – Og hvor der er gjort virkelig godt brug af at anvende forskellige vinkler og samtidig lade kameraet være levende på en måde, som er med til at skabe en vis dynamik i filmen… Handlingsmæssigt er filmen ekstremt tynd, men til gengæld avancerer den utrolig meget på action og spænding…

“Revenger” får 4 ud af 7 stjener.

Trailer til “Revenger” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar