“Rocky Handsome”

“Rocky Handsome” er en indisk produceret action-film, som på alle måder helt og holdent kan hamle op med det meste af det materiale, som bliver produceret i USA… Med denne film får man en historie serveret, hvor der er fuld fart på hele vejen gennem filmen, og hvor spændingen og de dramatiske begivenheder undervejs når højder, hvor man slet ikke lige helt kan forstå, at man rent faktisk er vidne til det, man ser… Der er en sentimentalitet blandet ind i den ellers meget voldsomme handling, hvor også der samtidig er en udefinerbar form for vildskab med i filmen, som på alle måder også bare er med til at gøre den super interessant… Der er med andre ord tale om en meget hårdkogt action-film, som (især) vil gøre de gængse action-film, der kan kategoriseres som såkaldte B-film, fra Hollywood til skamme… Jeg har her i året 2019 kastet mig over en række indiske film, og jeg må dermed sande, at der har åbnet sig en fuldstændig fantastisk filmisk verden op, som udelukkende venter på at blive udforsket af undertegnede, som samtidig kan blive beriget med anderledes og til dels også mesterlige filmiske fortællinger…

Rocky Handsome er en mand, som er gået under jorden efter at hans kone brutalt er blevet myrdet af nogle gangstere… Han lever som pantelåner, men da hans nabo (en enlig ung narkoafhængig kvinde) bliver opsøgt af selvsamme gangstere og derved også mister livet og efterlader sig en datter, som tilmed bliver kidnappet for at blive misbrugt og derefter solgt videre til et marked, som man helst ikke vil høre tale om eksistensen af, trækker han atter i arbejdstøjet som hårdkogt agent, der for alt i verden vil forsøge at lade retfærdigheden ske fyldest ved at hævne sin kones død og samtidig befri den unge pige fra gangsternes kløer… Missionen bliver både yderst farlig og tilmed også decideret livstruende for Rocky, men heldigvis er han udstyret med en god portion tålmodighed og er samtidig gjort af et stof, som kun ganske få mennesker er gjort af, og dermed kan han stå mere igennem end det gennemsnitlige menneske er i stand til…

Jeg var ganske imponeret over den stilfulde og ganske fortræffelige måde, som “Rocky Handsome” bliver formidlet på… Lige fra allerførste passage i filmen er man indfanget i den helt særlige stemning, som danner rammen for fortællingen, og undervejs kommer man til at opleve ikke så få ganske glorværdige øjeblikke, hvor det især er fuldkommen excellent filmisk arbejde, når man overværer resultatet af de gennemført koreograferede kamp-scener… Det er brutalt og det er blodigt, men det er også både spændende og intenst – Og så fungerer det bare upåklageligt… Og “Rocky Handsome” er netop en rendyrket action-film, som indeholder alle de helt rigtige elementer for at holde spændingen i kog…

Rocky Handsome spilles af John Abraham, som er en af de helt store stjerner indenfor indisk film… Han leverer her i filmen en ganske overbevisende præstation, hvor han med sin meget veltrænede fysik med rette indtager rollen som hævnende engel… Abraham er oftest sammenbidt og uden de helt store følelsesmæssige udbrud i sin ageren, men i enkelte scener undervejs i filmen kommer man alligevel til at opleve forskellige nuancer i hans skuespil, som også kommer til at klæde hans rolle… At have en helt, som udviser en form for sårbarhed og som også viser forskellige følelser, gør bare denne langt mere troværdig og meget mere menneskelig… Her fungerer John Abraham’s måde at give liv til sin karakter på ganske upåklageligt, og man kommer unægteligt til at holde af ham og hans måde at håndtere de forskellige situationer på, selvom det ikke altid er efter de moralske forskrifter…

“Rocky Handsome” er en medrivende film, som skal ses for det unikke drive, som den i besiddelse af under afviklingen af både de vilde action-scener og de potent dramatiske øjeblikke… Man får en rigtig god historie fortalt, og man får fuld valuta for pengene i forhold til, hvad der kan forventes af en film i denne genre… Og som altid i de indiske film er der af og til scener, som bliver afbrudt af sang, musik og dans, som for en gangs skyld ikke passer helt så godt ind i sammenhængen, som det ellers er set med andre film fra dette østasiatiske land… Koreografien fungerer i disse numre ganske upåklageligt, og der er masser af kræs for øjet, men de er desværre også en smule malplacerede, og kunne i denne film godt have været glemt… Som helhed fungerer “Rocky Handsome” dog fuldstændig godt, og jeg må sande, at indisk film endnu en gang slår benene en smule væk under mig, og selvom der ikke er tale om det helt store brag, så er kvaliteten af filmen på et ganske højt niveau og underholdningsværdien også ganske høj…

“Rocky Handsome” får 5 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Rocky Handsome” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar