“OMG – Oh My God!”

“OMG” er en indisk produceret film, som bedst kan kategoriseres som en komedie, selvom der også er masser af seriøse og alvorlige øjeblikke undervejs i filmen… I starten havde jeg en lille smule svært ved at finde ud af, hvad jeg egentlig skulle synes om filmen, men efterhånden som handlingen skred frem, blev jeg lige så stille lullet ind i dette lidt mærkelige univers, hvor ingenting for så vidt var ment til at blive taget alvorligt – Og så dog alligevel… Jeg har gennem hele året (2019) været fascineret og opslugt af film, som er produceret i Indien – og har fået rigtig mange rigtig gode filmoplevelser ved at udforske denne magiske æske af seværdige film, og min filmiske verden er uden tvivl blevet tydeligt beriget med både sjove, spændende, actionfyldte og anderledes film, hvor især de tekniske kvaliteter i de forskellige film har været helt exceptionelt gode… De indiske instruktører har et helt specielt håndelag for at fortælle en historie gennem det visuelle medie på, så den bliver både levende og interessant – Og lige netop på dette punkt er “OMG” ikke nogen undtagelse…

Det hele starter med, at vi bliver præsenteret for filmens hovedperson, som er en forretningsmand ved navn Kanji, som har lidt svært ved at få forretningen til at køre rundt, og derfor griber han til lidt ufine metoder, hvor han forsøger at snyde sig til at sælge sine varer til sine kunder… Under en festlig begivenhed i byen kommer han (med vilje) til at træde én af tempelpræsterne over fødderne, og denne forbander dermed Kanji – Og følgerne viser sig allerede næste dag, da et jordskælv har jævnet hans forretning med jorden… Han opsøger sit forsikringsselskab, men de nægter at udbetale nogen forsikringssum, da der i policen står anført, at såfremt en ulykke er forårsaget ved Guds hånd, så vil der ikke forfalde nogen erstatning… Dette opildner naturligvis den gode Kanji, og han tager den drastiske beslutning at ville sagsøge selveste Gud – Og med denne beslutning møder han op i Højesteret for at føre sin sag…

Som det fremgår af ovenstående handlingsreferat, så er det meget svært ikke at trække en smule på smilebåndet over den stakkels mand, der i desperation forsøger sig med en både uventet og nærmest umulig mission – Og naturligvis afføder hans beslutning en masse både komiske og samtidig tragiske situationer, hvor han for alt i verden tror på sin ret til erstatning… Og det er her, at der undervejs i filmen er lagt op til, at der falder nogle pointer, som både er tankevækkende og som vi alle egentlig kan lære noget af… Kanji spilles af Paresh Rawal, og han leverer en ganske fin præstation, hvor han med troværdighed og overbevisning og en eminent sans for timing tildeler sin karakter den helt rette charme, der gør, at man ikke kan andet end holde af ham… I rollen som Gud (!!!!) kan man opleve Akshay Kumar, som jeg tidligere har oplevet i den spændende og interessante film “Rustom”… Kumar leverer også her i “OMG” en solid og iøjnefaldende præstation, hvor man denne gang (til forskel fra omtalte film) får lov til at opleve ham i en langt mere nuanceret rolle… Scenen, hvor man bliver introduceret for Gud (!!!!) er helt eminent og hører uden tvivl til blandt filmens absolutte højdepunkter – Og desværre bliver netop denne scene aldrig på noget tidspunkt toppet af senere scener…

I indiske film er der typisk lagt både sang og musik ind i selve handlingen, hvor flot koreograferede danse-numre kæder handlingen sammen… Dette er ikke helt tilfældet med “OMG”, men der er i starten af filmen en sindsygt flot og virkelig suveræn sang, hvor der både bliver sunget og danset – Og hvor man blandt andet kan opleve en attraktiv Sonakshi Sinha stjæle billedet, mens denne fantastiske og opløftende scene udspiller sig, som man uden tvivl kan kalde det største højepunkt i filmen… Jeg har tidligere haft fornøjelsen af at opleve Sonakshi slå sine folder i to hovedroller i henholdsvis “Akira” og “Force 2”, hvor hun spiller ganske fortræffeligt og stjæler billedet i samtlige scener, som hun medvirker i…

“OMG” er en lidt svær film at bedømme – For i det store hele handler det rigtig meget om ens smag for den absurde komedie, hvor man skal slå fornuften lidt fra og lade sig underholde af en historie, som er ret langt ude… Men kan man det, så er “OMG” et ganske godt bud på en kvalitetsmæssig god filmoplevelse, hvor man er garanteret en fængslende handling hele vejen gennem filmen… Personligt er den slags film ikke lige helt min smag, men jeg kan heller ikke undgå ikke at opdage dens mange gode kvaliteter, som jeg også har forsøgt at fremhæve med denne anmeldelse… Jeg er under alle omstændigheder ikke færdig med indiske film, og glæder mig til masser af spændende og interessante film i fremtiden… Der ligger en hel skat derude – Og mange af dem har heldigvis danske undertekster, så der skulle være materiale og store filmoplevelser til endnu mange år ud i fremtiden…

“OMG – Oh My God!” får 4 ud af 7 stjerner.

Trailer til “OMG – Oh My God!” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar