“24 Hours to Live”

“24 Hours to Live” er en rendyrket action-film, som er præget af de talrige andre film i genren, som gennem tiden er blevet skabt og som med rette har fået den velkendte betegnelse: B-film… For det er lige netop, hvad “24 Hours to Live” er – En andenrangs action-film, som ikke har den dybe substans, og som har et plot, der er fyldt med huller og ikke gennemtænkte sammenhænge, når man kigger på helheden… Da jeg så filmen, kom jeg umiddelbart til at tænke på “John Wick”, og det ikke mindst fordi antallet af døde er tårnhøjt i filmen, og blodet sprøjter til alle sider under skudduellerne, og så bliver de allesammen skudt meget koldblodigt ned uden omtanke for, om ofrene rent faktisk fortjener at dø… Og dette er elementer, som er kendetegnende for begge de to film – Og måske ikke så sært, da én af de officielle producere står bag dem begge to… “24 Hours to Live” er en hårdkogt action-film, hvor man skal slå hjernen fra og så bare lade sig flyde med af den tempofyldte handling… Dette var jeg dog ikke helt så god til lige netop med denne film, da der ikke rigtig var noget i selve handlingen, der appellerede til mig…

Ethan Hawke spiller en tidligere CIA-agent, som bliver rodet ud i noget snavs, som han ikke helt slipper levende fra… Han bliver dog genoplivet for at kunne deltage i en sidste dødsensfarlig opgave, hvor han skal opspore én af de største trusler mod CIA… Til opgaven har han nøjagtig 24 timer, da han har fået indopereret en sprængladning, som vil udløse et stof, der vil blande sig med hans blod og som derefter vil forårsage hans endegyldige død… CIA har lavet det perfekte våben, og der er ingen tvivl om, at dette våben også er i besiddelse af den rette motivation for at fuldføre opgaven, hvis ellers han skal have stillet et langt liv i udsigt…

Her i “24 Hours to Live” brager skuddene ud af diverse skydevåben, og når de rammer deres mål, efterlader de et enten dødt eller dødeligt såret offer… Blodet sprøjter og hjernemasser splatter ud i stor stil under afviklingen af disse scener – Og dette er normalt ikke noget, som jeg er specielt sippet omkring, men lige her i denne film er det ene meningsløse mord blot erstattet af det næste, og det er bare ikke specielt underholdende at overvære for en fyr som undertegnede… Mine kritiske briller og mit elskværdige forhold til film må samtykkende istemme, at dette på ingen måde klæder filmen, og at der i høj grad mangler både kreativitet og en mere dybdegående begrundelse for at lave en film som denne, for at mit sind bliver berørt af projektet, og at jeg derved vil kunne stemple filmen som en fyldestgørende og kvalitetsmæssig succes… Og end ikke en ganske habil skuespilspræstation fra Ethan Hawke kan løfte filmen højere op end en mindre end middelmådig bedømmelse… Filmen vil efter min naive overbevisning mest falde i smag hos det publikum, der i forvejen lever og ånder i en spilverden, hvor man på sin computer-skærm er vant til at nedskyde fjendtlige karakterer..

“24 Hours to Live” får 3 ud af 7 stjerner.

Trailer til “24 Hours to Live” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar