“Kill Bill” (volume 2)

“Kill Bill – Volume one” var et fuldstændig fantastisk og gennemført mesterværk af en film, hvor historie-fortælling stort set ikke bliver mere ypperlig – Og med “Kill Bill – Volume two” får man endnu mere af samme skuffe, selvom tempoet er tonet en lille smule ned i forhold til den hæsblæsende handling, som prægede den første film, og er her i fortsættelsen erstattet af en mere filosofisk tilgang, hvor de medvirkende karakterer også interagerer en hel del mere med hinanden, hvilket giver anledning til nogle ret så interessante menneskelige konfrontationer, hvor løgne og bedrageriske hensigter dominerer… Den første film var actionpræget og blodig som bare pokker, mens film nummer to har mere fokus på at få samlet de tråde, som dannede udgangspunktet for den voldelige og nådesløse hævnaktion, som filmens hovedperson mere eller mindre var tvunget til at foretage… Man får både optakten til de begivenheder, der finder sted og danner rammen for handlingen i “Kill Bill”, men også forhistorien til hvordan Black Mamba blev til den, som hun er – Og så får man i den sidste halve time af filmen en slutning, hvor den endelige konfrontation finder sted og sætter et suverænt tilfredsstillende punktum for en af de bedste film, der nogensinde er lavet i filmhistorien… Hvis jeg betragter “Kill Bill” som to seperate film, så kan jeg bedst lide den første af disse, men film nummer to er bestemt også både mesterligt skruet sammen og fungerer upåklageligt godt, hvor alle detaljer bare går op i en højere enhed og leverer en kvalitativt høj standard indenfor formidlingen af den gode historie via det visuelle medie…

I den første film oplevede vi, hvordan Den Sorte Mamba, spillet af Uma Thurman, blev udsat for en forfærdelig handling, som førte til, at hun for alt i verden ville udføre en nådesløs hævn… Hun fik det gjort af med i alt to ud af de fem modstandere i filmen, og her i fortsættelsen får vi så lov til at opleve, hvordan hun får konfronteret de sidste tre af sine modstandere… I sidste ende skal hele dette hævntogt føre hende til Bill, som er bagmanden bag den begivenhed, som egentlig skulle have medført døden for hende, og vejen dertil er både farefuld og på ingen måde let… Og da hun så også endelig når sin endelige destination, får hun sig en uventet overraskelse, som bringer et nyt dilemma ind i kampen… Den blodtilsølede brud (som Den Sorte Mamba også kaldes) er heldigvis gjort af et helt særligt stof, hvor en jernvilje dominerer hendes tankegang – og så er hendes dømmekraft desuden lige så skarp som det sværd, hun anvender i kampen for at eliminere sine modstandere…

Man kan ikke andet end synes rigtig godt om begge disse film… De hænger sammen, men er alligevel forskellige i deres måde at blive fremstillet på… Fælles for dem begge to er, at de er opdelt i kapitler, og så har Quentin Tarantino iscenesat hele herligheden med et håndelag for at skabe film, som gør begge disse film til kunstneriske mesterværker, hvor hans måde at anvende forskellige tekniske virkemidler for at formidle den gode historie på er yderst godt tænkt, rig på detaljer og bare med til at skabe de bedste rammer for rigtig god historie-fortælling… Der anvendes i særdeleshed spændende kamera-teknikker, hvor selve filmen i sekvenser får et kornet udseende, mens der også anvendes sort/hvide billeder, og hvor der i forskellige scener filmes fra forskellige vinkler og med fokus på detaljer, som bare har stor betydning for at gøre filmen til en helt særlig og udsøgt fornøjelse at overvære… “Kill Bill – Volume two” er kvalitetsmæssigt af en yderst høj standard, og så er den bare nervepirrende spændende og intenst dramatisk, hvor man som publikum tryllebindes af den fængslende handling…

I den første film var det især Uma Thurman, der var den fremtrædende figur, men her i to’eren er der andre personer, som også får ret meget skærmtid – Og både Uma Thurman og de øvrige medvirkende leverer yderst overbevisende skuespilspræstationer i deres respektive roller… Uma Thurman skinnede fuldstændig mageløst igennem i den første film, og fortsætter naturligvis med at levere en både troværdig og solid præstation her i “Kill Bill – Volume two”, mens man samtidig kan opleve Daryl Hannah, Michael Madsen og David Carradine i stærke roller, som de modstandere, som Uma Thurman’s karakter skal konfrontere… Hvis man kunne lide den første film, så kan man helt bestemt også lide film nummer to – Og jeg kan kun udtrykke, at jeg er yderst begejstret for begge disse film, hvor Quentin Tarantino i sandhed udviser hvilket potentiale, han som filmskaber er i stand til at fremmane på film… “Kill Bill” (både etteren og to’eren) er helt igennem fantastiske på hver deres måde – Og i sandhed to filmiske mesterværker, som allerede nu må betegnes som klassiske kunstneriske filmperler, som man som kritiker, anmelder eller bare menig filmelsker på ingen måde må snyde sig selv for… Der er tale om film af den ypperste kvalitet med en underholdningsværdi, som ligger allerøverst på bedømmelsesskalaen…

“Kill Bill” (volume 2) får 7 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Kill Bill” (volume 2) – (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar