“Accident”

“Accident” er noget så sjældent som en sydafrikansk film, hvilket man dog som sådan ikke lige på nogen måde bemærker… Der er tale om en ganske spændende og intens lille thriller, som er tæt pakket med klaustrofobiske og nervepirrende scener, hvor man på det nærmeste føler ubehaget snige sig ind på egen krop, mens man overværer de begivenheder, der udspiller sig på skærmen… Filmen er tydeligvis bygget simpelt op, men alligevel formår filmfolkene og instruktør Dan Tondowski at få trukket den maksimale spænding ud af handlingen – Og selvom den efter midtvejsmærket mister sit tag i troværdigheden og kammer en smule for meget over efter min smag, så får man med “Accident” alligevel en ganske underholdende og seværdig filmoplevelse serveret…

To unge piger skal afsted på et rave-party, men den ene af disse piger har lagt en plan om at få et lift fremfor at tage bussen… De bliver dog brændt af, og derefter er den eneste mulighed for at komme til festlighederne at blaffe… De bliver samlet op af to unge fyre i en smart bil, og snart opstår der mere end bare lun luft mellem dem, hvilket dog forårsager, at de kører galt og forulykker på forfærdeligste vis… Fastklemt og såret forsøger de nu hver især at kæmpe for at overleve deres kvæstelser, mens de håbefuldt venter på hjælp… Intet tyder dog på, at der vil dukke nogen op, da bilen er trillet ned af en skrænt og er derfor uden for synsvidde for eventuelle forbipasserende – Så i forhold til deres situation ser det hele slet slet ikke særlig godt ud…

Mit første indtryk, da jeg blændede op for Accident”, var, at der her var tale om en film, der umiddelbart så frisk ud, og som bød på noget moderne og anderledes, end hvad der lige er gængs på markedet… Der findes utallige film, som læner sig gevaldigt tæt op af det traditionelle, hvor trygheden i høj grad er til stede… Men så findes der også en række film derude, som er uafhængige af, om projektet lander som en stor kassesucces, hvor man i højere grad tør eksperimentere og tage chancer – Og en sådan film er “Accident”…

Hovedrollerne varetages af ukendte skuespillere som Stephanie Schildknecht, Roxane Hayward, Tyrone Keogh og Keenan Arrison, og de leverer alle fire ganske fine præstationer, hvor det dog tydeligvis er de to kvindelige hovedroller, som er mest nuancerede i forhold til at vise sig kompetent ud i skuespillerfaget… Man fornemmer tydeligt frustrationen i deres ageren, mens panikken langsomt varsler sit komme, efterhånden som situationen bliver mere og mere anspændt og decideret livstruende for de forulykkede folk…

Instruktionen er, som tidligere nævnt, varetaget af Dan Tondowski, og selvom der umiddelbart ikke har været de store udfordringer i forhold til at tænke resultatet ind i et større perspektiv, så formår han alligevel at opretholde sit fokus på formidlingen af den gode historie… Ud fra et teknisk synspunkt er filmen rimelig godt skruet sammen, og som nævnt er den også i besiddelse af en helt særlig friskhed, hvor man ikke ligefrem keder sig bravt… Så alt i alt styrer Dan Tondowski projektet rimelig sikkert over mållinjen, selvom den efter min smag også kammer over omkring midtvejs, hvor der tilføjes en dimension til handlingen, som man egentlig sagtens kunne have været foruden, og som rent faktisk slet ikke lige passer ind i den kontekst, som netop var skabt i løbet af filmens start… Spændingen bevares dog i filmen, og i bund og grund ender filmen også med en slutning, som binder knude på alle enderne og giver én en ret så tilfredsstillende (om end også temmelig overraksende) klimaks…

“Accident” får 4 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Accident” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar