“Young Guns 2”

Den første film var forrygende god, og hører uden tvivl til blandt mine absolutte yndlingsfilm… Her fik man en interessant og fængslende historie serveret, hvor man samtidig blev introduceret for en række spændende karakterer, som allesammen kom til at spille en væsentlig rolle i filmen… “Young Guns 2” indeholder knap den samme intense gnist, som prægede den første film, men leverer en mere jævn filmoplevelse, men er stadig rigtig god, og har bestemt også sine kvalitetsmæssige gode sider… Først og fremmest er det naturligvis fedt at opleve Emilio Estevez, Kiefer Sutherland og Lou Diamond Phillips gentage deres respektive roller fra den første film… Her i to’eren behøver de ingen introduktion, men desværre er det mest Emilio Estevez, som får lov til at skinne igennem i filmen, mens de andre to er mere sat til side… Det bedste ved filmen er dog den fejende flotte musik, som er komponeret af Alan Silvestri, som bare forvandler samtlige toner til en rendyrket nydelse for øregangene, og lader sine musikalske kompositioner akkompagnere de forskellige scener, så de i dén grad forstærkes og underbygger handlingen med en skarpt defineret patina…

Billy the Kid lever livet som fredløs i Texas, efter at hans gruppe er gået i opløsning… Han har samlet et nyt hold af utilpassede skydegale udskud, men det er aldrig gået hen og blevet det samme, som det var i tidligere tider… Da han bliver inviteret til at indgå en aftale om at afsone sin straf under fredelige forhold til gengæld for, at han indstiller og opgiver sin levevej, føler han sig fristet til at acceptere, men bliver dog taget ved næsen og dette fører til, at han endnu en gang må tage flugten, og derefter er der for alvor dømt krig mellem ham og de utroværdige myndigheder… Billy ved dog godt, at hans chancer for at overleve er små, og derfor sætter han kursen mod Mexico, så han kan leve resten af sit liv i asyl og i sikkerhed for lovens lange arm…

“Young Guns 2” er en spændende og actionfyldt film, der som nævnt dog ikke helt får fanget den samme gnist, som var at finde i den første film… På nogle områder minder filmen rent handlingsmæssigt om “Pat Garret and Billy the Kid” fra 1973, men er dog stilmæssigt langt væk fra denne klassiker… Det er jo også den samme historie, der fortælles – og enkelte detaljer er gengivet i overensstemmelse med den klassiske film… I “Young Guns 2” er der knap så mange højdepunkter, og selvom konceptet er udtænkt som en rammefortælling, hvor man egentlig skulle have udrullet en fængslende fortælling undervejs, så udebliver det helt store sus, og de fleste af scenerne ender med at virke lidt tamme og i deres opbygning alt for traditionelle… Dette brydes kun i ganske få tilfælde, hvor man især i slutningen får et glimt af noget, der kunne minde om det, som man oplevede i den første film…

Emilio Estevez er dog stadig forrygende god i rollen som Billy the Kid, hvor han med sin charme tilfører sin karakter en frisk og fræk attitude, som også er med til at gøre hans karakter rigtig interessant… Og der er ingen tvivl om, at Billy er den mest interessante karakter i filmen, for både Doc, som spilles af Kiefer Sutherland, og Chavez, som spilles af Lou Diamond Phillips, er i denne film trådt så meget i baggrunden, at man ikke rigtig fornemmer deres potentiale her i filmen… Begge de nævnte spiller dog deres roller ganske fint, men personligt kunne jeg godt have ønsket, at deres karakterer havde haft en større betydning for filmen som helhed – Og især fordi det netop var det, der gjorde den første film så fantastisk god, at den havde et bredt spænd af spændende figurer i handlingen, som dermed gjorde den nuanceret og også unik på en helt særlig måde…

“Young Guns 2” er iscenesat af Geoff Murphy, og han udviser ikke med denne film noget særligt flair for sit håndværk, men vælger at køre den sikre og trygge stil ved at holde sig til det traditionelle… Man får action, spænding og dramatik serveret i tilpas afpassede mængder, men det hele bliver afviklet i scener, som ikke rigtig brager igennem, og dette efterlader en lidt flad følelse hos publikum (undertegnede), og de mindeværdige scener udebliver desværre… “Young Guns 2” er stadig en god film, men vil ikke være at betegne som en klassiker…

“Young Guns 2” får 5 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Young Guns 2” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar