“Aiyyaa”

Jeg har i tidligere anmeldelser måttet indrømme, at jeg simpelthen har et eller andet med indiske film, hvor jeg på en sær måde bliver draget af dette fantastiske filmiske univers, hvor den gode historie bliver formidlet og fortalt på en anderledes og (til tider) også fortryllende måde, hvor man på en uforklarlig måde bliver indfanget af handlingen og grebet af den film, som man er i gang med at se… De indiske film kan bare noget, som de amerikanske film ikke kan på samme måde, og mit møde med indisk film har på alle måder været særdeles positivt, hvor jeg i hvert fald må sande, at jeg er blevet beriget på en måde, som jeg ikke havde forestillet mig være muligt, når nu min interesse for film gennem årene har været ret stor… Men hvor er det så bare herligt at opdage, at der åbner sig en helt ny verden, som tilfældet har været for mit vedkommende i mit møde med indiske film… Jeg så den første af disse tilbage i starten af 2019, og den (“Rangoon”) slog virkelig benene væk under mig, hvor film nummer to (“Lagaan – Once upon a time in India”) viste sig at være endnu mere fantastisk og sågar formåede at ende i min top-50 over de bedste film, der nogensinde er blevet lavet gennem historien… Efterfølgende har der været blandede oplevelser med de film, som jeg har valgt at se, men oftest har oplevelsen været i den gode ende af skalaen… “Aiyyaa” er et romantisk musical-komediedrama, som ikke helt faldt i min smag, men som man i hvert fald bliver i godt humør af at se… Der er en herlig naivitet ind over filmen – og så er historien i sig selv bare charmerende, ganske fint fortalt og bedst af det hele iscenesat med et fortræffeligt flair for at formidle en medrivende fortælling… Genren er dog ikke lige helt min kop te, og derfor lander filmen for mit vedkommende som en middelmådig filmoplevelse, selvom jeg umiddelbart har svært ved at sætte en finger på, at den ikke er både flot og gennemført stilfuld i opsætning og design…

Rani Mukerji spiller en ung kvinde, som beslutter sig for at jagte kærligheden… Hun vil simpelthen drage ud i verden for at finde sin drømmemand, og når man, som kvinden, er udstyret med en vild og ustyrlig forestillingsevne, hvor naiviteten skinner igennem, og hvor man samtidig er i besiddelse af en ultra-sensitiv lugtesans, som kan lugte potentielle affærer på lang afstand, så kræver det ikke helt så forfærdelig meget mere af hende, end blot at have modet til at kaste sig ud i eventyret, hvilket hun selvsagt også bare gør… Og da hun efter ganske kort tid opfanger en helt særlig lugt i luften, kan hun ikke andet end at følge sin intuition – Men det store spørgsmål er, om den mand, som hun har udset sig som sin udkårne kærlighed, er præcis så delikat og sprød, som han i første omgang giver sig ud for at være…

Der er talrige scener i “Aiyyaa”, som man ikke kan andet end fortrylles over at overvære, mens de udspiller sig… Det gør sig især gældende i de energiske og særdeles velkoreograferede musik-numre, som er lagt ind undervejs i handlingen – Og disse er uden tvivl ét kæmpe plus for filmen, der ellers ville have været at betegne som yderst traditionel… Desuden er det yderligere et kæmpe plus for filmen, at Rani Mukerji formår at levere en suveræn og meget overbevisende præstation i hovedrollen, hvor hun med en smittende energi og charme skinner totalt meget igennem… Der er ingen tvivl om at “Aiyyaa” er Rani’s film, og hun viser, at hun både har talent for at agere ud i komikken såvel som i de mere rørstrømske og følelsesladede scener, hvor alt fra ubærlig kærlighed til et knust hjerte bliver udøvet… Filmen er festlig, farverig og sprængfyldt med kærlighed og romantik, og jeg kan kun forestille mig, at rigtig mange mennesker, (og især dem, som i forvejen holder af romantiske film), vil synes rigtig godt om netop denne film, for den byder på alt det, hvad man kan forvente af genren… Personligt er jeg mere til de action- og spændingsprægede kategorier, men jeg synes da bestemt, at “Aiyyaa” havde sine øjeblikke…

“Aiyyaa” får 4 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Aiyyaa” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar