“Mamma Mia! – Here we go again”

Fortsættelsen til den fuldstændig fantastiske musical-film “Mamma Mia!” er ikke helt på samme niveau, som sin forgænger, men leverer alligevel en ganske fornøjelig og underholdende historie, som først og fremmest er rørende romantisk… I den første film blev man med det samme indfanget af en helt særlig stemning, som fortsatte med at være tilstede hele filmen igennem, men det er desværre ikke helt tilfældet med efterfølgeren… Handlingen er stadig bygget op over ABBA’s fantastiske musik, men der er sparet lidt på dem her i 2’eren, der mere har valgt at basere handlingen på rendyrket dialog, som dog så af og til bliver erstattet af musikalske indslag, som man dog igen bare bliver i godt humør af at overvære… Det hele er denne gang iscenesat af Ol Parker, som har et godt håndelag for, hvordan man får skruet scenerne sammen, så de rent visuelt tager sig rigtig godt ud… Der er en suveræn form for dynamik i brugen af de visuelle virkemidler, som rent kvalitetsmæssigt løfter filmen op i den gode ende af skalaen, hvor man med den levende fortællerstil bliver grebet af historien…

Der er gået ti år siden de dramatiske begivenheder omkring at finde den rette far fandt sted på den lille græske ø… Sophie’s mor Donna er for nyligt afgået ved døden, men Sophie har besluttet sig for at istandsætte det lille hotel, for at drive det videre på egen hånd… Hun har endnu en gang valgt at invitere sine “tre fædre” til den forestående ceremoni, hvor hotellet skal genåbne, og imens forberedelserne står på, bliver historien om Donna og hendes ungdommelige eskapader rullet ud…

Rent handlingsmæssigt fungerer filmen rigtig godt, hvor man får en kærlighedshistorie serveret, som kan måle sig med de eventyr, hvor prinsesserne drømmer om prinsen på den hvide hest… For nogle vil dette måske blive betegnet som pladder-romantisk, men netop her i “Mamma Mia! – Here we go again” fungerer dette koncept særdeles glimrende, og man er på alle måder underholdt fra start til slut, hvor det aldrig på noget tidspunkt lykkes for filmen at kamme over, så den bliver ikke-seværdig… Personligt havde jeg glædet mig rigtig meget til at se fortsættelsen til den suverænt fantastiske “Mamma Mia!”, og havde håbet på mere af samme skuffe, hvilket man så også får – Dog bare i en lidt anden form, end den vi oplevede i den første film… Imens den nutidige handling udspiller sig, får vi et super-fint indblik i, hvordan det hele startede for Donna, da hun i sine unge år drog ud på et eventyr ud i verden, og fandt kærligheden i hele tre fyre, som dermed allesammen blev den potentielle far til hendes barn…

Samtlige medvirkende leverer en fuldstændig blændende præstation, hvor især Lily James og Amanda Seyfried i rollerne som henholdsvis den unge Donna og den gravide Sophie har en fuldstændig fantastisk indlevelsesevne i deres respektive karakterer, og som tillægger disse en troværdig på en særdeles overbevisende facon… Og især i de musikalske numre forblænder de publikum, hvor de med en positivt smittende attitude, fremmaner et ubeskriveligt godt humør… Og de musikalske numre fungerer bare upåklageligt, hvor koreografien og scenografien er totalt flot gennemarbejdet i både timing og detaljer… Og hen imod slutningen af filmen får filmen en ekstra bonus, da både den dedikerede Cher dukker op i rollen som Sophies bedstemor samtidig med, at man heldigvis også får lov til at opleve Meryl Streep gentage rollen som Donna i den afsluttende scene, som bare lige sætter prikken over i’et… “Mama Mia! – Here we go again” er en vellykket fortsættelse til en fuldstændig fantastisk film, men mangler lige det sidste for at ryge helt til tops…

“Mamma Mia! – Here we go again” får 6 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Mamma Mia! – Here we go again” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar