“Bankekød til slemme drenge”

Clint Eastwood har både lavet og medvirket i en lang række rigtig gode film, men “Bankød til slemme drenge” (eller “Every which way but loose”, som den hedder på original-sproget) er bestemt ikke én af dem… Filmen er en halvdårlig action-komedie, som mest af alt kunne se ud som at være inspireret af de mange film, som det italienske makkerpar Terence Hill og Bud Spencer lavede op gennem 1970’erne, hvor det handler om at slå på tæven… “Bankekød til slemme drenge” er ikke en typisk Clint Eastwood-film, og slet ikke én, som han bør være stolt over at have medvirket i… Alene titlen antyder, at der her er tale om en letbenet og tynd action-komedie, hvor der skal deles øretæver ud, hvilket der også bliver gjort – Men for den da, hvor det også bare kommer til at blive plat og intetsigende…

Clint Eastwood spiller en lastbil-chauffør, som i sin sparsomme fritid tjener lidt ekstra penge ved at deltage i ulovligt arrangerede slagsmål, hvor det gælder om at nedlægge sin modstander hurtigst muligt… Han er ret ferm til at bruge næverne og kan også sagtens tåle at få tildelt sin portion af slag og knubs, og hans ry og rygte forfølger ham, som én modstander, som de fleste vil frygte at møde… Ved et tilfælde støder han på en omrejsende sangerinde, som han hovedkuls forelsker sig i, og dermed er hans dagsorden pludselig en helt anden – Men i hans kamp for at vinde hendes hjerte kommer han tilfældigvis på tværs af en berygtet motorcykel-bande, som kalder sig selv for “De sorte Enker”, og dermed får han pludselig flere problemer på halsen, end han lige havde forventet…

Jeg har svært ved at finde noget decideret positivt at skrive om denne film, for den er bare ikke særlig god… Man kan sige, at Clint Eastwood leverer den sædvanlige solide præstation, og at han akkompagneres ganske fortrinligt af både Sondra Locke og Geoffrey Lewis, men derudover er det kun nævekampene, som filmen egentlig er værd at se for… Disse er ganske spændende, selvom det også bliver ret tegneserieagtigt afviklet – Men værre er den irriterende motorcykelbande, som bare har fået en helt forkert plads i filmen, hvor de med en falden-på-halen-komik skal sørge for at levere en form for underholdning, som dog bare overhovedet ikke virker på mig… Clint Eastwood har som nævnt medvirket i talrige rigtig gode film, men her i “Bankekød til slemme drenge” fra 1978 kan end ikke hans medvirken redde filmen fra at blive en ringe oplevelse… Filmen blev i øvrigt efterfulgt af “Seje bøffer og hårde bananer”, men den blev dog bare endnu værre end den første film…

“Bankekød til slemme drenge” får 3 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Bankekød til slemme drenge” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar