“Rustom”

Hvor er det bare super fedt at opleve, at man i indisk-producerede film også kan lave spektakulære retssalsdramaer, som kan få én helt ud på kanten af stolen… Der er godt nok ikke tale om samme niveau, som er set i “A time to kill” eller “Et spørgsmål om ære”, men der er bestemt tale om en film, hvor underholdningsværdien sniger sig op i den bedre ende af skalaen, og hvor der generelt leveres en både spændende og ganske medrivende historie, hvor en mand skal forsøge at bevise sin uskyld imod alle odds… “Rustom” er også et trekantsdrama, som er centreret omkring to mænd og én kvinde, hvor begge mænd kæmper om kvindens gunst, mens der i kulissen bliver spillet nogle kort ud, hvor svindel og bedrag er i højsædet… Jeg var ret opslugt af filmen, der selv med en spilletid på 148 minutter ikke på noget tidspunkt bliver kedelig eller langtrukken… Selve det produktionsmæssige design er flot sat op, og filmen er generelt iscenesat med en lethed og en friskhed i sammensætningen af de levende billeder, som er med til at gøre filmen en både interessant og rent håndværksmæssig temmelig solid filmoplevelse…

Rustom Pavri er en officer i den indiske flåde, som er udsendt på en mission, som dog bliver afblæst, hvilket gør, at han kan vende hjem før tid… Da han kommer i land, glæder han sig enormt meget til at gense sin elskede hustru, men denne er dog forsvundet… Det viser sig, at hun er sammen med en anden mand, og at det har stået på i længere tid, hvilket får Rustom til at se rødt… Han opsøger manden og skyder ham koldblodigt ned, så han dør, hvorefter Rustom melder sig selv for drabet på den lokale politistation… Der skal nu foregå en retssag, hvor Rustom nægter at have en forsvarer ved sin side, men derimod selv vælger at forsvare sin sag, så han også kan bevise overfor rettens jurymedlemmer, at han rent faktisk er uskyldig..!!!

Ud over den forudsigelighed, der ligger implicit i handlingen, er der stort set ikke rigtig noget at sætte fingeren på her i “Rustom”… Og selv om handlingen er forudsigelig, så leveres der stadig en spændende og dramatisk historie, som bestemt er værd at bruge tid på… Selve iscenesættelsen er som nævnt ganske solidt udført, og så er hele herligheden akkompagneret af dramatisk musik, som lige får tildelt stemningen et ekstra pift… Det hele fungerer ganske upåklageligt på den tekniske side, men hvis man så lige skal bedømme selve skuespillet, så er det ikke de helt prangende præstationer, som vi bliver præsenteret for… Ashkay Kumar spiller rollen som Rustom, (og gør det for så vidt ganske fint), men han er også temmelig stiv og unuanceret i sin fremtræden – Og det selv i de mest følelsesmæssige scener, hvor han også selv skal agere at blive rørt… Alligevel formår man så rent teknisk via et formidabelt kamera-arbejde at få malket rørstrømskheden ud af de omtalte scener…

Vi bliver i indiske film ofte præsenteret for sang og dans, men i “Rustom” er der ikke givet plads til netop den slags scener… Dog er der for det romantiske islæts skyld lagt en del meget sentimentale scener ind i filmen, som er ledsaget af musik, der igen understreger stemningen på bedste vis… Rustom’s hustru bliver spillet af Ileana D’Cruz, og hun leverer nok filmens bedste præstation med sin rolle, som den centrale figur, som har svigtet sin mand og efter bitterligt at have fortrudt sin handling, forsøger at gøre det hele godt igen… Så man kommer ikke udenom, at “Rustom” også er en historie om kærlighed, som vi (eller i hvert fald jeg) efterhånden kender det fra de omkring ti film, det er blevet til, som er produceret i Indien… Jeg har i tidligere anmeldelser skrevet, at jeg langt fra er færdig med at udforske den filmiske verden, og netop med filmene fra Indien er jeg et eller andet sted både imponeret over deres tekniske kvaliteter, og samtidig virkelig godt underholdt på et højt niveau, som helt bestemt kan hamle op med de fleste film, som er produceret i Hollywood… “Rustom” er ikke den bedste indiske film, som jeg har set – Men det er helt sikkert en film, som jeg vil huske som seværdig…

“Rustom” får 5 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Rustom” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar