“Adrift”

Man kan nogen gange spørge sig selv, hvad det er, der får én til at vælge netop den film, som man vælger at se… “Adrift” er ikke en stor film, og har heller ikke fået den store omtale i medierne, men alligevel har den fundet vej ind i mit filmiske univers, hvor jeg fik den placeret på min watch-list – Og det udelukkende fordi jeg syntes, at den umiddelbart lød til at ville være spændende – og det var den bestemt også… Og overraskende var det især, at den var baseret på virkelig begivenheder, som fandt sted tilbage i 1983… Filmen er ganske simpelt bygget op, hvor man i starten oplever, at katastrofen er sket, hvorefter tiden skrues nogle måneder tilbage for at skildre begivenhederne op til katastrofen, hvor der således i resten af filmen veksles mellem de to tidsperspektiver…

Vi befinder os midt ude i Stillehavet, hvor en sejlbåd er forulykket i en storm, hvilket nærmest har gjort den ikke-sejlbar… Ombord var et yngre kærestepar, som havde sat sig for at sejle jorden rundt, men da de overraskes af denne storm, sætter det en brat stopper for deres eventyr… Nu gælder det kun om at overleve de kommende strabadser såsom sult og tørst og bagende sol, mens de forsøger at finde tilbage til fastlandet… Håbet om overlevelse svinder dog ganske langsomt ind, og den psykiske kamp bliver næsten den værste, mens båden langsomt driver afsted på bølgerne, hvor navigation tilnærmelsesvis er umulig på grund af ødelagte instrumenter og bortkomment udstyr…

“Adrift” er både spændende og dramatisk, men først og fremmest også virkelig overraskende velspillet af Shailene Woodley, der kan opleves i hovedrollen som Tami Oldham… Shailene Woodley er nok mest berømt for sin medvirken i “Divergent”-filmene, hvor hun også havde hovedrollen… Her i “Adrift” har rollen tydeligvis været ret krævende i forhold til de mange timers optagelse på åbent hav, og Shailene leverer en både troværdig og overbevisende præstation om en eventyrlysten ung kvinde, der pludselig skal prøve kræfter med sig selv på en helt ny måde, hvor instinkt og indre drivkraft er blevet helt igennem afgørende for at overleve de forestående strabadser… I rollen som Tami’s kæreste kan man opleve Sam Claflin, som også udviser talent for skuespilsfaget, men som også kun har en mindre rolle her i filmen, hvor Shailene Woodley helt tydeligt er den, der bærer filmen sikkert i mål…

Man får en ganske god og underholdende filmoplevelse, når man vælger at kaste sig over “Adrift”, hvor spændende øjeblikke og dramatiske momenter præger billedsiden i det fortløbende handlingsforløb, mens der i de tilbageblik, som der bliver skildret er mere fokus på det spirende kærlighedsforhold mellem de to figurer, som har fået tildelt hovedrollerne i filmen… Man får en film, som er lige efter bogen, men som er perfekt til en aften, hvor man bare har brug for at trække stikket ud efter en lang arbejdsdag på jobbet… Der er for så vidt ikke nogen deciderede overraskelser i filmen, bortset fra et lidt uventet twist hen imod slutningen af filmen, hvor man tydeligvis fra manuskriptforfatternes side har villet skrue lidt op for dramaet – Og dette er nævnt uden at afsløre for meget… Så “Adrift” er en film om at bevare håbet, kæmpe for overlevelse og lade kærligheden være styrende i forhold til at nå sikkert i land…

“Adrift” får 5 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Adrift” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar