“Force 2”

Og hvem siger, at man ikke kan lave ordentlige film andre steder end i Hollywood..? “Force 2” er produceret i Indien, og den leverer både hæsblæsende action og nervepirrende spænding, som på alle måder kan hamle op med det meste i samme kategori, som bliver spyttet ud på markedet fra “over there”… Det tekniske niveau i filmen er af imponerende høj kvalitet, og man er med den gode og velskrevne historie, der serveres, virkelig godt underholdt fra start til slut i de lidt over to timer, som filmen varer…

RAW er en special-enhed, som består af hemmelige agenter, som opererer rundt om i hele verden… Tre af disse myrdes dog i løbet af ganske kort tid, og efterforskningen peger på, at der befinder sig en lækage i enheden… Derfor hyres en dedikeret efterforsker fra politiet til at opklare, hvem der mon kunne stå bag disse seriøst alvorlige lækager – og han bliver sat sammen med en kvindelig agent fra RAW… Første stop er i Budapest i Bulgarien, hvor de hurtigt kommer på sporet af den agent, som lækker oplysninger om de andre agenter i organisationen – Og herfra går det stærkt… Dog er deres modstander af et helt særligt format, og tilsyneladende altid lige et skridt foran, hvor en masse benspænderi sætter de to efterforskeres liv i større fare, end de først havde forventet…

“Force 2” er en fantastisk fed action-film, der byder på masser af slagsen, som kun kan gøre, at man som action-hungrende film-elsker bliver fuldt ud tilfredsstillet… Der er fart på hele vejen og der er bestemt også kræset for de produktionstekniske detaljer, hvor der især har været fokus på at gøre filmen frisk og dynamisk, ved at anvende en levende kameraføring, som kombineret med en gennemført klipning, giver et imponerende resultat, som kvalitetsmæssigt hæver sig op på et niveau af virkelig høj kvalitet… Tempoet i filmen er som nævnt ret højt, men hele vejen gennem filmen er handlingen også i fokus, hvilket gør, at man får en helstøbt oplevelse, mens man ser filmen… Scenen, hvor hovedpersonen jagter forbryderen hen over hustagene i Budapest, er forrygende godt lavet og imponerer helt vildt med tekniske detaljer omkring anvendelsen af forskellige kameravinkler… Her kan filmen hamle op med både “James Bond” og “Mission Impossible”-filmene… Hen imod slutningen af filmen bliver der også anvendt en helt særlig kamera-teknik, hvor der er filmet fra hovedpersonens synsfelt, hvilket kombineres med almindelige optagelser, og giver en helt speciel måde at opleve det klimatiske opgør på, som teknisk hæver sig op på et sublimt niveau…

I hovedrollen kan man opleve en af Indiens mest hotte mandlige modeller (som nu også er blevet skuespiller)… John Abraham er som skræddersyet til rollen som hårdkogt og handlekraftig betjent, og kan med sin fysik nemt hamle op med de action-stjerner, som ellers agerer på film… Det er ikke fordi, at hans evner indenfor skuespilskunsten er specielt nuanceret, men en action-stjerne kan også sagtens nøjes med en lettere sammenbidt attitude og en pumpet fysik for at levere det forventelige – Og her gør John Abraham præcis det, som han skal… Hans kvindelige partner i filmen spilles af Sonakshi Sinha, der ligesom sin mandlige modpart ikke er specielt nuanceret i sine evner indenfor skuespil… Hun leverer dog varen som den fornuftige og eftertænksomme efterforsker, og tilsammen udgør Abraham og Sinha et ganske udmærket makkerpar på film, som de to centrale figurer i historien…

“Force 2” fra 2016 er en fortsættelse af den første “Force”-film fra 2011, som også har John Abraham i hovedrollen, men de to film kan sagtens ses uafhængigt af hinanden, selvom man i to’eren får afsløret, hvad der sker i den første film… Filmen er en fed oplevelse foran skærmen, og er man til højpotent action, som er centreret omkring en velskrevet handling, så er “Force 2” helt sikkert anbefalelsesværdig… Man skal dog som nævnt ikke se filmen for prangende skuespil, men mere for at mærke suset fra adrenalinet, som unægteligt vil blive frigjort i kroppen, mens man overværer denne intenst spændende action-film… Og så bliver jeg også nødt til at nævne, at filmen naturligvis også indeholder lidt obligatorisk sang og dans, som den faste ingrediens i film fra Bollywood – Men i “Force 2” er det implementeret på en naturlig måde, og med kun to musikalske numre er der dermed ikke tale om at fokus bliver flyttet fra det, som det handler om… “Force 2” er først og fremmest en rendyrket action-film, og helt bestemt en rigtig god én af slagsen – Så herfra kan jeg kun anbefale, at man kaster sig over filmen…

“Force 2” får 5 ud af 7 stjerner

Trailer til “Force 2” (advarsel: indeholder spoilers)

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar