“Black Sails” (sæson 1)

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg altid har haft en forkærlighed for historier og film om sørøvere og pirater – Og derfor var det nærmest selvskrevet, at jeg også måtte kaste mig over tv-serien “Black Sails”… Der er heller ikke nogen tvivl om, at det er en flot produceret film, hvor de tekniske formaliteter er gennemførte og imponerende i alle detaljer, men desværre fejler serien temmelig meget på det handlingsmæssige, hvor det faktisk er en smule svært at finde ud af, hvad meningen egentlig er med de forskellige handlinger, som der brede galleri af karakterer udfører… Og der er vitterligt tale om et stort spektrum af meget forskellige personligheder, som der her er blevet proppet ind i serien, og de leverer hver især også ganske fine og overbevisende præstationer – men for dælen da, hvor det også bare er utrolig svært at komme helt ind under huden på de enkelte figurer… Karaktererne er umiddelbart yderst interessante, men man finder i hele den første sæson, som består af otte afsnit, ikke ud af, hvem nogen af de centrale roller egentlig er, og hvad deres motiv for at agere er… Dette er efter min mening en kæmpe mangel for hele serien, og helt sikkert også medvirkende til at jeg både var flere måneder om at komme gennem første sæson, og at jeg har valgt at skrinlægge serien allerede nu – Og dermed skippe de sidste tre sæsoner…

Vi befinder os i midten af 1800-tallet, hvor piraterne i stor stil hærgede på havene… De havde også erobret visse eksotiske øer rundt omkring i verden, hvor de kunne lægge til og proviantere eller omsætte deres erobrede skatte til andre værdifulde genstande… I Nassau på Bahamas har kaptajn Flint sin sikre base, men snart dukker der fjender op, som udfordrer ham til at reagere med fjendtlige hensigter, hvis han skal bevare sin status og magt blandt de øvrige pirater, som hærger i området… Pludselig er det meget svært at skelne ven fra fjende – og især er det pludselig meget svært at vide, hvem man overhovedet kan stole på…

Som nævnt får “Black Sails” meget credit for det omfattende arbejde, der er lagt i det tekniske omkring filmen, samt det flotte produktionsdesign, som er helt igennem fantastisk overbevisende kreeret… De medvirkende er dog hule og ret anonyme hele serien igennem, og i forvejen varetages rollerne af forholdvis ukendte skuespillere, hvilket måske er hovedårsagen til, at de netop ikke formår at slå helt igennem… Serien er produceret af Michael Bay, der jo om nogen er kendt for sin grundighed omkring sine egne projekter – Men her har han blot postet penge ind i serien, og det ses tydeligt at budgettet er højt… Én af de fedeste ting ved serien er selve intro’en, hvor man med et bombastisk komponeret stykke musik ledsaget af flotte og iøjnefaldende billeder bliver lullet ind i den stemning, der forventes at være i en historie om pirater – Men desværre holder denne stemning ikke undervejs i de enkelte afsnit, hvor man (i hvert fald jeg) simpelthen mister både overblikket og interessen for serien, selvom der er lagt en hulens masse action og spænding ind i serien, som krydres med masser af dramatik, intriger og sex… “Black Sails” formår dog blot ikke at føre den grundlæggende idé ud over rampen, og oplevelsen blev for mit vedkommende en flad og ret så intetsigende én af slagsen… Måske er der andre derude, som er af en helt anden opfattelse, end jeg selv er – Men efter min ydmyge mening om “Black Sails”, så burde man have satset lidt større på også at få karakterne ordentligt implementeret i handlingen…

“Black Sails” (sæson 1) får 5 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Black Sails” (sæson 1) – (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar