“Alias” (sæson 4)

Så fik jeg langt om længe afsluttet den fjerde sæson af den spændende serie “Alias”, hvor Jennifer Garner har hovedrollen som Sidney Bristow, der er ansat som agent i CIA, og som bliver sendt på et utal af missioner rundt omkring i verden… Det er efterhånden en del år siden, at jeg startede på den første sæson, som jeg straks blev grebet af – og nu efter at have kværnet mig igennem fjerde sæson, mangler jeg kun én enkelt sæson mere for at det er helt slut med dette underholdende bekendtskab… Serien er som nævnt virkelig enormt spændende, hvor tempofyldte og intense action-scener præger billedsiden samtidig med, at man hvirvles ind i en verden, hvor intriger og hemmeligheder blandt de mange medvirkende er en del af hele konceptet omkring serien… Der er masser af dramatiske forviklinger og uforudsigelige drejninger implementeret i serien, hvilket kun er med til at gøre den endnu mere fængslende for publikum (eller i hvert fald for mit vedkommende)… Skaberen J.J. Abrams har efter min mening begået lidt af en geni-streg ved at udvikle denne serie, hvor eksotiske lokaliteter og spændende missioner får ens tanker ledt hen på en kvindelig James Bond, og hvor man på manuskriptsiden har været meget grundig med at få tingene til at hænge sammen således, at hoved-historien udvikler sig i meget overraskende retninger… Derfor er intet forudbestemt til at skulle ske – For det er ganske simpelt helt umuligt at drage forhastede konklusioner om, hvordan de enkelte tråde vikler sig ind i hinanden og påvirker helhedsbilledet i serien… Og lad mig så lige slå fast, at serien denne gang byder på den største cliffhanger, som jeg nogensinde har oplevet i en tv-serie – Og jeg kan derfor næsten ikke vente med at skulle kaste mig over den femte og sidste sæson af “Alias”…

Den ulovlige og tophemmelige organisation SD6 er nedlagt og begravet for stedse… I stedet for er Sidney Bristow sammen med den faste stab fra SD6 blevet ansat i en legal afdeling af CIA, som kaldes for Divisionen (APO)… Sidney bliver lettere misfornøjet, da hun opdager, hvem hendes nye chef er, men må indordne sig under, at tingene ikke er, som hun gerne vil have dem til at være… Og som sædvanlig bliver hun kastet hovedkuls ud i den ene livsfarlige mission efter den anden, hvor det i det lange løb gælder om at forhindre mere ondsindede organistationer i at komme i besiddelse af samtlige artefakter, som Rambaldi har fremstillet i forhold til at kunne komme til at dominere verdensherredømmet…

Som nævnt er “Alias” en fantastisk serie, hvor spænding, drama og højeksplosiv action er højt prioriteret… Man er også efterhånden kommet til at holde rigtig meget af de medvirkende i serien, hvor de med alle deres charmerende særheder bliver svære at undvære, når serien (også for mit vedkommende) en gang slutter… Jennifer Garner i hovedrollen er formidabelt castet til rollen som Sidney Bristow, hvor hun i utallige forklædninger forsøger at overrumple sine fjender og narre dem på afveje således, at deres missioner slår fejl… De øvrige medvirkende leverer dog også ganske fortrinlige præstationer, hvor især Kevin Weisman i rollen som Marshall Flinkmann har udviklet en ret så betydningsfuld karakter for serien… Er man til action og spænding og uforudsigelige drejninger i handlingsforløbet, så er “Alias” helt bestemt et kig værd… Tilsammen er der 105 afsnit, som hver og én er genialt sammenskruede – og som bare ligger derude og venter på, at nogen kaster sig over dem… Serien er ikke tilgængelig på nogen af de gængse streaming-tjenester, men kan stadig i visse netbutikker erhverves på DVD – og dem har jeg heldigvis… Så jeg vil nu kaste mig over femte og sidste sæson af serien, hvor det hele forhåbentlig ender i en forløsende finale, hvor trådene for alvor bliver udredt – Jeg er i hvert fald klar til sidste runde, hvor jeg selvfølgelig forventer meget mere af samme kvalitative underholdning, som tilfældet har været med de første fire sæsoner…

“Alias” (sæson 4) får 6 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Alias” (sæson 4) – (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar