“Transformers 3”

De to første “Transformer”-film er formidable film, hvor hver eneste scene indeholder spektakulær action, som er præget af et imponerende teknisk arbejde omkring de visuelle effekter – Og her er “Transformers 3” ikke bagefter… Her får man endnu mere af det, som man blev præsenteret for i de to første film, men til trods for den lange spilletid på 154 minutter, så får man desværre en noget dårligere historie serveret… Spændingen er desuden knap så intens, som tilfældet var i de to første film, og alt i alt ender “Transformers 3” derfor med ikke at blive helt den samme store filmoplevelse, som man ellers ville kunne have forventet…

Tilbage i 1961 opdagede man et mærkeligt fænomen på månen, som man for alt i verden følte sig nødsaget til at undersøge… Dette førte til, at USA for alvor påbegyndte deres rumprogram og fik sågar også lidt mere fart på – Og da Neil Armstrong i 1968 sætter sine ben på Månen for første gang, så ændrer dette skridt fremtiden for mennesket på mere end én måde… Et kæmpemæssigt rumfartøj er nødlandet på den mørke side af Månen, og rumskibet er ikke et helt tilfældigt rumskib… Der er nemlig tale om et cybertronisk rumskib, som kan hjælpe de ondsindede Decepticoner i deres kamp mod udslettelsen af Jorden… Autobotterne med Optimus Prime i spidsen må derfor endnu en gang træde til og hjælpe menneskeheden i en nådesløs kamp om planetens fortsatte eksistens…

Ud over de imponerende visuelle effekter, hvor transformerne er blevet levendegjort, byder filmen endnu en gang på et gensyn med Shia LeBeouf i hovedrollen som Sam Witwicky, der endnu en gang får afgørende betydning for, hvordan det endelige udfald af kampen mellem Autobotterne og Decepticonerne bliver… Han er denne gang uden Megan Fox ved sin side, men har i mellemtiden fået en ny kæreste, som spilles af Rosie Huntington-Whiteley – Og også de to udgør et ganske fortrinligt filmpar på skærmen, hvor de leverer det forventelige i forhold til den actionprægede genre, som vi rent filmisk befinder os i… Desuden er det fornøjeligt at opleve både John Malkovich og Frances McDormand spille to mindre roller i filmen…

Der er masser af fantastiske scener i filmen, men den er temmelig længe om for alvor at komme i gang – Men hen imod slutningen er der alligevel kommet så meget gang i den, at man bliver grebet og holdt fast indtil den afgørende finale… Især er det imponerende at overvære scenen, hvor Sam og et hold af elitesoldater befinder sig inde i et højhus, som bliver angrebet af Decepticonerne – Her mærker man for alvor, at spændingsniveauet når en højde, hvor det nervepirrende også har indfundet sig… Som nævnt er det dog desværre på det handlingsmæssige, at filmen denne gang ikke rigtig kan hamle op med sine forgængere – Og dette i sig selv er lidt en skam… Alligevel får man dog en ganske udmærket filmoplevelse ud af at overvære “Transformers 3” – Og fans af serien må da for alt i verden ikke gå glip af dette tredje kapitel… Dog er jeg nødt til at tilkendegive, at det nok ikke er en god idé at starte med film nummer tre, hvis man aldrig har set en “Transformer”-film tidligere – For så er man nok hægtet temmelig meget af i forhold til alt det, som regnes for indforstået viden omkring denne verden, hvor tænkende robotter og mennesker agerer og interagerer side om side… “Transformers 3” tager desværre et dyk i forhold til de øvrige film i serien, men er som nævnt stadig et festfyrværkeri i teknisk visuel formåen, hvor man ikke kan andet end blive betaget af den detaljerigdom, der er lagt i arbejdet med filmen…

“Transformers 3” får 5 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Transformers 3” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar