“Transformers – De Faldnes hævn”

Jeg var simpelthen ovenud begejstret for den første “Transformers”-film, som så dagens lys i 2007, og efterfølgeren følger virkelig godt i dens fodspor… Der er med “Transformers – De Faldnes hævn” tale om en actionmættet og intenst spændende blanding mellem science fiction og adventure, hvor heltene fra den første film endnu en gang må glemme alt om deres kedelige hverdag, og i stedet for sætte alt deres mod ind på at redde Jorden og selve menneskeheden fra at lide en frygtelig skæbne… “Transformers”-filmene er præget af en detaljerigdom af ubeskrivelige dimensioner, og det er mildest talt imponerende at overvære resultatet af de uanede mange timer, som der er blevet brugt bag computerne i filmstudiet for at færdiggøre de fantastiske visuelle effekter, som præger filmen… Instruktør Michael Bay er uden tvivl et stort legebarn, der elsker eksplosioner og bombastiske maskiner – Og i “Transformers”-filmene giver han i sandhed sig selv lov til at give den fuld skrue i forhold til at få udlevet sine filmiske drømme om at skabe noget stort… Det er generelt flot filmisk arbejde, som han får skabt – og med en meget levende kameraføring, hvor panoreringer, hurtige klip, zoom, og andre teknisk avancerede teknikker bliver anvendt, er der blevet skabt en dynamik i filmen, som hæver kvaliteten langt op over det middelmådige…

Efter de voldsomme kampe mellem Autobotterne og Decepticonerne har menneskeheden indstillet sig på, at disse udenjordiske robotvæsener eksisterer – Og det amerikanske militær har sågar indvilliget i at lave en alliance med de godsindede Autobotter, som dermed indgår i den amerikanske hær som beskyttere for eventuelle fjendtlige angreb… Der er dog noget, der tyder på, at freden ikke helt har indfundet sig på Jorden, da Decepticonerne stadig fornemmer, at der er noget af Kubussen tilbage, som kan anvendes til at bringe Megatron tilbage fra den grav, som han er blevet kastet i dybt nede under havets overflade… Kampene mellem Autobotterne og Decepticonerne genoptages, og igen får Sam Witwicky en helt central betydning for, hvordan resultatet af denne krig skal ende…

Tempoet er ekstremt højt i “Transformers 2″… Spilletiden er på 150 minutter, men der sker simpelthen noget hele tiden… Godt nok er transformerne ikke altid på banen, men så er holdet af menneskelige soldater i hvert fald i kamp eller involveret i en mission, hvor ingenting går stille for sig… Der hvor film nummer to dog fejler en lille bitte smule i forhold til den første film er desværre på manuskriptsiden, hvor konceptet for afviklingen af handlingsforløbet er mere søgt, end tilfældet var med den første film… Der er ingen tvivl om, at Michael Bay har skruet op for ødelæggelses-faktoren, som er ekstremt høj her i “Transformers 2”, og dette element kommer til at fylde lige lovlig meget i stedet for, at man har koncentreret sig om at lægge energien på det handlingsmæssige (og på udvikingen af de forskellige karakterer)…

Hovedpersonerne er de samme som fra den første film, hvor Sam Witwicky endnu en gang spilles ganske fortrinligt af Shia LaBeouf, og hvor hans kæreste Mikaela også endnu en gang spilles virkelig overbevisende af Megan Fox… De to unge skuespillere udgør et fortrinligt makkerpar på skærmen – Og så bliver John Turturro også lige kastet ind i denne film, som med sin karakter giver et meget vellykket twist med sin afpassede komiske tilstedeværelse… “Transformers 2” er uden tvivl det hele værd, og kan man lide action, tju-bang og spænding, som bliver blandet med science fiction og masser af formidable scener, hvor nogle af filmhistoriens mest imposante visuelle effekter er dominerende, så vil man bestemt ikke blive skuffet… Nogle vil måske mene, at “Transformers 2” (og “Transformers”-filmene generelt) er drengerøvs-film – Men så fred være med dette, og lad dem kalde mig en drengerøv… Jeg kan virkelig godt lide den slags film, og føler mig ekstremt godt underholdt… Så jeg kan kun anbefale, at man sætter sig godt til rette – og lade sig glide med ind i et eventyr, hvor Jordens eksistens er truet…

“Transformers – De Faldnes hævn” får 6 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Transformers – De Faldnes hævn” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar