“Løvernes Konge” (2019)

Jeg havde mine tvivl og bange anelser i forhold til at skulle se genindspilningen af den fantastiske historie om Løvernes Konge – Og det især fordi tegnefilmsudgaven fra 1994 er helt igennem uovertruffen, og uden tvivl én af de absolut bedste Disney-animeringer, der nogensinde er blevet lavet… Derudover havde kritikerne under premieren på filmen i stor stil valgt at kritisere denne nye udgave med temmelig negative omtaler, og det er nu igen bevist, at man skal danne sig sit eget indtryk af filmen og ikke lade sig påvirke af diverse kritikere og anmeldere…!!! Live-animations-udgaven af “Løvernes Konge” fra 2019 er en fuldstændig fantastisk film, som i hvert fald slog benene væk under mig, og min bedømmelse af filmen ryger dermed helt til tops… Jeg var ovenud begejstret over det filmiske resultat og må sande, at jeg fik en magisk og fortryllende filmoplevelse af de helt store, som helt og holdent fortjener de største roser… Nu er jeg jo selv filmanmelder, og mine anmeldelser er subjektivt orienterede som udgangspunkt, hvor jeg tager min egen oplevelse af filmen som det centrale omdrejningspunkt i forhold til det, som jeg får fældet ned omkring den – Men hvis vi lige twister den en lille smule og godtager, at jeg kalder mig selv for film-elsker i stedet for, så kan det jo godt være, at jeg kan snige mig udenom det lille stempel, hvor min bedømmelse bliver modtaget med utroværdighed…

Simba bliver født, og præsenteres for alle dyrene på Kongesletten… Han er søn af Mufasa og Sarabi – Og én dag skal han regere over alt det, som sollyset rammer… Han skal beskytte naturen og alt det, som lever i den, så alle i fred og harmoni kan leve og have det godt… Dog er der lige en lille detalje, som skal overvindes først, hvilket er Mufasa’s bror, Scar, som føler sig fordrevet fra at skulle indtage tronen, hvilket får ham til at spekulere i skumle planer, hvor højforræderi er på tale… Så mens Simba stadig er en lille og uskyldig løveunge, lykkes det for Scar at lokke ham ud i en overhængende fare, som han kun kan undslippe med hjælp fra sin far, der dog med sit mod og sin dristighed kommer til at betale meget dyrt for at redde Simba’s liv… Alt er efterfølgende som forandret for altid på Kongesletten – Og intet tyder på, at det nogensinde bliver godt igen…

“Løvernes Konge” er en seriøst flot og blændende fortælling om mod, retfærdighed og at gøre det rigtige… Med denne nye live-animations-udgave af den klassiske fortælling, som så dagens lys tilbage i 1994, er man fuldstændig henført til en anden verden, hvor man imponeres over, hvordan det er lykkedes filmfolkene bag filmen at skabe en så overbevisende film, og hvordan det på så en vellykket måde er lykkedes for instruktør Jon Favreau at få formidlet en så spændende og gribende fortælling gennem det visuelle medie… Man glemmer fuldstændig tid og sted, mens man ser denne film, og er gennem dens spilletid på 118 minutter henført til en verden, hvor filmisk magi er blevet skabt… Der er en detaljerigdom i den måde, som dyrene er skabt på, som er helt fantastisk, og så er der kræset enormt meget for at få iscenesat de enkelte scener på en særdeles levende måde…

“Løvernes Konge” er en film, som man ikke må gå glip af… Man må simpelthen ikke snyde sig selv for denne helt igennem udsøgte fornøjelse – Og selvom man måske kender historien fra den oprindelige tegnede udgave, så er det stadigvæk en forrygende filmisk oplevelse at overvære denne nyindspilning fra 2019… Replikkerne er stort set de samme, musikken er også den samme, og scenerne er nærmest en direkte gengivelse af den klassiske film – Men for dælen, hvor er det bare flot lavet, og helt rigtigt set af folkene i Hollywood, at tiden nu var inde til noget fornyelse… Tak til folkene bag filmen – Og i særdeleshed stor tak til Jon Favreau for at have lavet et mesterværk til et nyt mesterværk… Jeg kan kun udtrykke min dybeste respekt… (Og kom så ind i biografen og få set den film)…

“Løvernes Konge” får 7 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Løvernes Konge” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar