“Frækkere end politiet tillader 3”

Jeg husker denne tredje film om betjenten fra Detroit langt bedre, end den rent faktisk viste sig at være her ved et gensyn i 2019… Axel Foley er stadig i top-form, men manuskriptet er da virkelig ringe skrevet – Og det hele ligner mere et billigt afsnit af en dårlig tv-serie, samtidig med at den også virker som om, at den er mindet på, at børn skal have mest glæde ud af filmen, frem for de voksne… Enkelte scener bliver malket for spænding, som går lidt ud over det sædvanlige, men generelt er “Frækkere end politiet tillader 3” ikke tiden værd…

Axel Foley, som endnu en gang spilles af Eddie Murphy, rejser igen en tur til Beverly Hills, hvor han har sat sig for at opspore den koldblodige morder, som netop bærer ansvaret for, at hans chef fra Detroits politienhed brutalt er blevet skudt ned… Axel er denne gang ikke ukendt med, at han er på fremmed grund, men dette får ham dog alligevel ikke til at træde mere varsomt… Han får hurtigt sporet sig ind på, at gerningsmanden (og hans forbryderiske bande) befinder sig under vingerne på mange-millionæren og stifteren af forlystelsesparken Wonder World, og hans utrættelige jagt på at få sat en stopper for morderen kommer derfor til også at bringe de besøgende i parken i fare…

Jeg vil faktisk gå så langt, som til at udtrykke, at det rent faktisk er en decideret pinlig affære, som man her bliver vidne til med den tredje film i rækken, hvor Axel Foley slår sig løs… Humoren er stort set forsvundet i forhold til den første film, og så er der bare taget en drejning over i det meget overfladiske og barnagtige, som næsten ikke er til at bære – Og da især ikke for fans af serien… Eddie Murphy spillede rollen som Axel Foley i de to første film med charme og overbevisning – Og her i den tredje film ligner han nærmest en skuespiller, der lider under at skulle agere i rollen… Manuskriptet er virkelig tyndt, og så er det hele bare rigtig dårligt iscenesat… End ikke de få scener, hvor det tilnærmelsesvis bare kommer til en lille smule action og spænding, får ens puls til at reagere, og helhedsoplevelsen bliver både flad og skuffende…

Det fedeste er nok nærmest soundtracket, der endnu en gang er præget af den velkendte kendingsmelodi, som er komponeret af Harold Faltermeyer… Det musikalske input bliver anvendt i stor stil gennem filmen, og det er mest her, hvor man som menig publikum får smilet frem, og laver rytmiske fodbevægelser, mens man forventningsfuldt håber på, at der med musikken også følger noget visuelt, der bare kunne minde en lille smule om noget af det, som man så godt kunne lide fra de to første film – Men det sker bare ikke… Selv skurkene er flade og ret så intetsigende her i filmen, og deres ageren er af så tvivlsom karakter, at de nærmest ville kunne få en pris alene for at kunne præstere i dén retning… Der er i 2020 annonceret en fjerde film i serien, og man kan da kun håbe på, at filmfolkene bag denne bare tager sig en lille smule mere sammen, end tilfældet har været her i “Frækkere end politiet tillader 3″…

“Frækkere end politiet tillader 3” får 3 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Frækkere end politiet tillader 3” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar