“Queen”

Jeg er i en fase med film, hvor jeg udforsker markedet for indiske film, og heldigvis har danske Netflix et helt arsenal af netop den slags film liggende, som jeg dermed med største fornøjelse kan kaste mig over… Der er for mig noget helt særligt dragende over indiske film, hvor de dygtige instruktører på overraskende vis formår at bruge det visuelle medie til historiefortælling med en helt særlig kvalitet, som man sjældent ser i de film, som bliver produceret i Hollywood… Jeg har i indeværende år (2019) set en del indiske film, hvor enkelte af dem har været perler indenfor filmiske bedrifter, mens andre har været mere middelmådige… “Queen” hører desværre til blandt de sidstnævnte, og lander sammen med “3 Idiots” blandt de to dårligste film, som jeg har set fra Bollywood… Det er naturligvis nok lidt genre-bestemt, da der med “Queen” er tale om et komedie-drama, hvor jeg har lidt svært ved at relatere mig til situationen, og hvor det egentlig virker som et ret bevidst træk fra Vikal Bahl at mønte selve handlingsforløbet til det lidt yngre publikum… Jeg har det ret svært med det humoristiske i filmen, som efter min mening er helt malplaceret, men selve dannelsesrejsen, som hovedpersonen foretager sig er i bund og grund ganske interessant…

Filmen starter med, at vi bliver introduceret for et forestående bryllup, men ganske kort før selve ceremonien sætter ind, får brudgommen kolde fødder og afviser sin kommende hustru… Dette får hendes verden til fuldstændig at krakelere, og hun beslutter sig for at tage på en bryllupsrejse helt for sig selv, selvom hun ikke er blevet gift… Første stop er i Paris, hvor hun bliver introduceret for en helt ny verden af både mennesker og menneskelige værdier, hvilket kaster hende hovedkuls ud i en alvorlig identitetskrise, som hun dog heldigvis får hjælp til at få styr på… Rejsen fortsætter til Holland, hvor hun indlogerer sig på et hostel, hvor hun stifter bekendtskab med tre unge mænd, hvilket sår kimen til et ubrydeligt venskab…

Mit første møde med Kangana Ranaut (og med indisk film) var i den formidable og storslåede film “Rangoon”, som virkelig er et uforligneligt mesterværk, som man ikke må snyde sig selv for… I “Queen” (der er indspillet fire år før “Rangoon”) har Kangana Ranaut hovedrollen som den frustrerede afviste brud, der tager på rejse gennem Europa, og hun leverer helt bestemt en både overbevisende og troværdig skuespilspræstation, hvor man tydeligt fornemmer alle de følelsesmæssige op- og nedture, som hun gennemgår undervejs i filmen… Kangana Ranaut har et helt særligt talent for skuespillerfaget, som også har indbrunget hende en del priser, blandt andet også for hendes præstation i “Queen”… De øvrige medvirkende i filmen (pånær Lisa Haydon) er mere anonyme i deres præstationer – Og mangler helt tydeligt indlevelse i deres respektive roller…

Indiske film er som regel ret lange, og “Queen” er på dette punkt bestemt ikke nogen undtagelse… Med en spilletid på 146 minutter er der masser af tid til at nyde de forskellige scener, som udspiller sig – Og enkelte af disse kan helt sikkert nydes – Men desværre er der også en del scener, som går hen og bliver lidt langtrukne og kedelige, hvor man med fordel kunne have klippet dem kortere… Der er dog scener, som skiller sig ud, og især hen imod slutningen tager filmen den forventelige drejning hen imod det uundgåelige klimaks, som naturligvis er forudsigeligt, men understreger samtidig moralen i filmen… Jeg kan ikke umiddelbart give min anbefaling om at skulle se “Queen” videre til min skare af læsere, men hvis interessen er vakt efter at være nået hertil i den skrevne tekst, så er der da ikke noget forgjort i at kaste sig over filmen… Som nævnt vil den nok bedst appellere til det publikum, som endnu ikke er fyldt femogtyve – Og ellers til dem, som forvejen har en forkærlighed for film i stil med “Spis bed elsk”, hvor Julia Roberts har hovedrollen… “Queen” er en flot produceret film, men som helhed faldt den desværre uden for min smag…

“Queen” får 3 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Queen” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar