“Acts of Vengeance”

Af og til dukker der nogle overraskelser op, som er helt uventede… “Acts of Vengeance” er én af dem, og helt uventet blev det til en virkelig god filmoplevelse, da jeg valgte at kaste mig over den… Antonio Banderas har efter min mening altid været en habil skuespiller, som altid har leveret rigtig gode og overbevisende præstationer, men han har gennem de senere par år ikke været helt så fremtrædende på film, som han var det i slutningen af 1990’erne – Og alligevel kommer han med en række perler, som man kun gør klogt i at få set, som fx “Security” og nu også “Acts of Vengeance”… Der er med sidstnævnte tale om en ret så hårdkogt actionfilm, hvor temaet om hævn bliver behandlet uden at man på nogen måde har har haft etik og moral med i sine overvejelser, da man skrev oplægget til filmen – Men pyt, for her i “Acts of Vengeance” fungerer det alligevel upåklageligt, og man får en virkelig spændende historie serveret, hvor Antonio Banderas også stadig viser sit talent for skuespilsfaget… Filmen er fortalt med en jeg-fortæller i den centrale rolle, hvilket gør den endnu mere levende, og så er man bare fanget af, at historien ruller sig ud på en særdeles spændende og uforudsigelig måde, hvor man især også har anvendt det visuelle medies mange aspekter for at skabe den bedst mulige fortællerstil, hvor zoom, panorering, og time-loops bliver anvendt i stor stil, og som fremhæver kvaliteten i filmen på en rigtig fornuftig måde…

Antonio Banderas spiller en succesfuld forsvarsadvokat, som er gift og har en datter… Hans gode evner som forsvarer gør, at han er en meget eftertragtet advokat, hvorved han ret så ofte kommer til at svigte aftaler i familien – Og en dag vil skæbnen, at hans kone og datter brutalt bliver myrdet, hvilket får skyldfølelses til at træde frem i hans sind… Han bliver ude af stand til at fokusere på sit arbejde, og har kun ét i tankerne – Nemlig at få fundet morderen for at få givet ham sin velfortjente straf… Og da politiet ikke ser ud til at kunne komme videre i sagen, indleder han sin egen personlige vendetta for at tage den hævn, som han higer efter…

Som nævnt i indledningen er der med “Acts of Vengeance” tale om en hårdkogt film, som indeholder ret så brutale action-scener, der især er præget af voldsomme voldsscener, hvor der udkæmpes nævekampe… Derfor skal man være klar på at kunne tåle mosten, når man vælger at se denne film, men det centrale er dog selve historien, der bare er drønspændende hele vejen igennem filmens forholdvis korte spilletid på kun 87 minutter… Iscenesættelsen har Isaac Florentine stået for, og han har med sit virke som instruktør på denne film formået at udvise et virkelig storslået talent for at lave en hårdtslående action-film, hvor han med stor overbevisning får formidlet en historie, som man ikke kan andet end blive fanget og grebet af… Helt særligt for filmen er den måde, hvorpå man han valgt at integrere lyd-siden, hvor man allerede fra første gang man møder Antonio Banderas, der stiger ud af sin bil, kan høre den knirkende lyd fra hans læderjakke… Det er en helt fantastisk lydside, og det fortsætter hele filmen igennem…

“Acts of Vengeance” ligger for tiden på dansk Netflix, og jeg kan kun anbefale, at man lige når at få set filmen, inden den er væk fra denne streaming-tjeneste… Det er som nævnt tidligere en sjælden perle indenfor action og spænding, som til trods for den også forholdsvis simple opbygning af historien, byder på en række overraskelser, som kun er med til at hæve filmens niveau… Om ikke andet, så bør man se den, hvis man ellers er fan af Antonio Banderas, som her leverer én af sine bedste præstationer… “Acts of Vengeance” blev helt klart én af dette års mest positive overraskelser – og en filmoplevelse, som jeg ikke ville have været foruden…

“Acts of Vengeance” får 6 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Acts of Vengeance” (advarsel_ indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar