“The Dark Knight”

Man skal lede rigtig længe, hvis man skal finde en så vanvittig og sindsyg psykopatisk fortolkning på en filmisk skurk, som den man kommer til at opleve med Jokeren her i “The Dark Knight”… Heath Ledger, (som desværre i en alder af kun 28 år døde inden filmen fik premiere) er manden, der leverer denne helt igennem uovertrufne skuespilspræstation, som også fuldt ud fortjent indbragte ham en Oscar for bedste mandlige birolle… Det er en skræmmende præstation, hvis lige ikke nogensinde tidligere er set – og efter min mening én af de absolut bedste og samtidig også mest skræmmende skuespilspræstationer, som der nogensinde er set gennem filmhistorien… Og ud over at være i besiddelse af denne filmiske bedrift, så er “The Dark Knight” bare en vanvittig god film, som er gennemført i alle detaljer… Filmen udgør anden del af instruktør Christopher Nolans trilogi om den kappeklædte bekæmper af ondskab og gemene forbrydelser i Gotham City, og der er i forhold til den første film i serien bare skruet op på alle tangenter, hvilket gør filmen til én af de absolut bedste, som man kan opdrive på markedet… Der er bare tale om en filmisk genistreg fra en virkelig dygtig instruktør – Og kvalitetsmæssigt hæver den sig højt op over den normale standard, som man oplever med en rigtig god film… “The Dark Knight” er helt og holdent i en klasse for sig selv…

Efter begivenhederne i “Batman Begins” er der på ingen måde faldet ro over den forbryderiske verden i Gotham City… En hidtil ukendt skikkelse begynder at hærge rundt om i byen med sine ondsindede planer, hvor det i sidste ende blot handler om at få lokket Batman frem, så den endelige konfrontation kan finde sted… Navnet på denne skikkelse er Jokeren, og han har slet slet ingen skrupler i forhold til at få effektueret sine planer… Batman er naturligvis ikke sen til at komme på sporet af denne skrupelløse forbryder, som dog hele tiden ser ud til at være et skridt foran ordensmagten… Og selv da nettet strammer sig omkring ham, har han en hel del esser gemt i ærmet, som han spiller på de helt rigtige tidspunkter for at trække byen gennem endnu flere pinsler og plager…

For dælen da, hvor man bare er underholdt med “The Dark Knight”… Det er en fuldstændig fantastisk filmoplevelse, hvor alt omkring filmen hænger totalt godt sammen… Der er både tale om et veltilrettelagt manuskriptarbejde, et gennemført produktionsdesign, et velkomponeret musik-arrangement igen i et samarbejde mellem Hans Zimmer og James Newton-Howard, godt gennemtænkte special-effekter, en sublimt instruktør-arbejde af Christopher Nolan – og ikke mindst en skuespiller-stab, som virkelig leverer troværdige og overbevisende præstationer hele vejen rundt med en troværdig og velspillende Christian Bale i hovedrollen som Batman… Der er vitterligt kræset for samtlige detaljer i filmen, hvor selv kamera-arbejde og klipning går fuldstændig i god tråd med det høje niveau i resten af filmen – og alt i alt er der tale om en filmisk kvalitet, der uden tvivl når de oplevelsesmæssige højder, der skal til for at give én den absolut bedste og mest tilfredsstillende filmoplevelse… Man er underholdt og blæst bagover i samtlige 152 minutter, som filmen varer – Og når rulleteksterne sætter ind, har man meget svært ved at omstille sig til den virkelige verden igen… Stor tak til Christopher Nolan for at levendegøre denne helt igennem fantastiske historie, som han har skrevet sammen med sin bror Jonathan Nolan… Jeg har kun respekt og rosende ord til overs for denne filmiske bedrift – Den må man under ingen omstændigheder gå glip af…

“The Dark Knight” får 7 ud af 7 stjerner.

Trailer til “The Dark Knight” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar