“Venom”

Da jeg i min spæde ungdom læste (eller nærmere slugte) de originale Spider-Man-tegneserier, var en af de store højdepunkter i serien mødet med Venom… Han blev i magasinerne præsenteret som en vanvittig og afsindig farlig superskurk – Og agerede gennem rigtig mange numre hans hovedfjende nummer ét… Der var en vildskab og en ustyrlig uovervindelig kraft tillagt denne karakter, som gjorde Spider-Man’s kamp mod denne overjordiske parasit til en meget svær og ulige kamp, som det dog til sidst alligevel lykkes at få bugt med… Parasitten kom til Jorden sammen med Spider-Man, efter hans besøg i det ydre rum, hvor Den Skjulte Strid fandt sted, hvor den i starten erstattede Spider-Man’s blå-røde outfit med det seje sorte look, men efter noget tid fandt Peter Parker ud af, at der var ondskab forbundet med denne nye dragt, og han fik med møje og besvær skilt sig af med den igen, hvilket parasitten dog tog som en meget nærgående fornærmelse, hvilket førte til, at den hægtede sig på en ny værtsorganisme, for at tage hævn over Spider-Man… I filmen “Venom” forholder det sig temmelig meget anderledes, da Spider-Man for så vidt ikke er en del af konceptet i filmens omdrejningspunkt, hvor Venom tilmed hører til blandt de gode superhelte, frem for at være én af de onde..!!!

En parasit fra det ydre rum gør sit indtog på Jorden, og den finder snart et tilfældigt offer, som dermed bliver dens værtsorganisme… Dog er et hold af førende forskere kommet på sporet af netop denne parasit, som de indfanger og studerer meget nøje i forhold til at kunne bruge den i en eller anden sammenhæng, hvor der kan tjenes massevis af penge… Ved et tilfælde bliver parasitten dog sluppet fri af dens fangenskab og invaderer Eddie Brock, som er en populær nyhedsreporter, der dækker kontroversielle sager rundt om i verden… Eddie forstår i første omgang slet ikke, hvad der sker med hans krop, da den er blevet overtaget af parasitten, men efterhånden som tiden går, kommer han til at indse, at han pludselig er kommet i besiddelse af nogle helt igennem vanvittige kræfter, hvor også hans retfærdighedssans kommer til at spille en afgørende rolle for at få bugt med de mange forbrydelser, der finder sted rundt omkring i det vestlige USA…

Marvel har gennem de seneste tyve år lavet en hel del film, som er baseret på deres mangfoldige udvalg af tegnede udgaver printet på papir… Nogle af filmene er rigtig gode, mens andre er deciderede dårlige… “Venom” ligger sig midt imellem disse bedømmelser, hvor den giver et frisk pust til superhelte-genren, og kommer med noget mere nyt og forholdsvist uventet i forhold til de andre gængse filmatiseringer, der er lavet med superhelte, der spiller med deres muskler og bruger deres overnaturlige evner til at bekæmpe en given fjende… “Venom” er på mange måder en rigtig interessant film, og så er der kræset utrolig meget for at skabe helt igennem fantastiske og overbevisende visuelle special-effekter, som tilmed får én til at spærre øjnene op en ekstra gang, mens begivenhederne udspiller sig på skærmen… Det hele er flot opg imponerende lavet, og så er historien tilmed både interessant og alt andet end kedelig…

Eddie Brock spilles af Tom Hardy, som gennem sin karriere har haft en hel del rigtig fede roller i en del rigtig gode film, hvor blandt andet “Inception”, “Mad Max – Fury Road”, “Warrior” og “The Revenant” skal nævnes… Han har en rigtig god udstråling på film, hvor han med en helt speciel form for afdæmpethed formår at fremstille sine karakterer, som kraftfulde og yderst overbevisende – Og heldigvis er det annonceret, at vi kan opleve ham i opfølgeren til både “Mad Max” og “Venom”… Hele herligheden er iscenesat af Ruben Fleischer, som har rigtig godt fat i historien og får skabt et kvalitetsmæssigt godt filmisk projekt, hvor underholdningsværdien er høj og hvor filmen fungerer på et plan, hvor det visuelle medie kommer helt til sin ret i forhold til at få formidlet en god historie…

“Venom” får 5 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Venom” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar