“Frækkere end politiet tillader 2”

I “Frækkere end politiet tillader 2” er Axel Foley tilbage i bedste topform, hvor han denne gang endnu en gang besøger Beverly Hills for at lave lidt opklarende politiarbejde sammen med sit velkendte makkerpar, der udgør en ganske glimrende trio… Eddie Murphy gentager rollen som Axel Foley, og mens tonerne til den iørefaldende musik, som endnu en gang er komponeret af Harold Faltermeyer, ruller ud af højttalerne, bliver man som publikum endnu en gang underholdt med spændende action-scener, som er blevet tilsat en charmerende og uimodståelig humor, hvilket giver det helt rette krydderi til at tilfredsstille et forventningsfuldt publikum… Godt nok er to’eren ikke helt så hip som den første film, hvor en del af de elementer, som gjorde den første film ikonisk og memorabel, er blevet væsentligt nedtonet, men der er stadig tale om en film, som man ikke må gå glip af…

Som nævnt i indledningen lander Axel Foley endnu en gang i Beverly Hills, hvor han denne gang dog er blevet inviteret af sine to kollegaer fra distriktet til at hjælpe til med opklaringen af de såkaldte alfabet-mord… Axel har en formidabel sans for at opsnuse sagernes udspring, og det varer heller ikke længe før han er på sporet af den frygtede forbryder, som står bag mordene… Det hele ender dog selvfølgelig med igen at blive særdeles farligt, men når man er udstyret med en vis portion held og formår at anvende list og snilde i kampen mod sine fjender, så er det ingen sag at komme til bunds i opklaringen – Og for Axel Foley er det ren barnemad at spænde ben for forbryderen og hans skumle planer…

Instruktør-stolen er denne gang overtaget af Tony Scott, som efter min mening er en meget mere hårdkogt instruktør end hans forgænger på den første film var det… Scott havde året forinden (1986) hittet med “Top Gun”, som stadig den dag i dag har kult-status – Og så har han gennem sin lange filmkarriere skabt det ene mesterværk indenfor action-genren efter den anden, hvor han især de senere år har arbejdet sammen med Denzel Washington… Med “Frækkere end politiet tillader 2” er Tony Scott ikke ligefrem i topform, men alligevel formår han at lave en film, der stilmæssigt lægger sig tæt op af den oprindelige film, hvilket er en særlig bedrift i sig selv…

På rollelisten ses, foruden en velspillende Eddie Murphy, danske Brigitte Nielsen, der nok mest fandt vej til berømmelsen indenfor film via sit ægteskab til Sylvester Stallone, som hun også spillede overfor i både “Rocky IV” og “Cobra – Lovens stærke arm”, mens hendes gennembrud kom med filmen “De Frygtløse” fra 1985, hvor hun spiller sammen med Arnold Schwarzenegger… Efter min mening er Brigitte Nielsen ikke en specielt god skuespiller, som også kun på en meget stereotyp facon giver liv til de roller, som hun med tiden har haft, hvor hun med sin højde og sammenbidte ansigtsudtryk gør det ud for en feministisk bad-ass-type…

“Frækkere end politiet tillader” var oprindelig skrevet med tanken om at Sylvester Stallone skulle have haft én af de betydelige hovedroller i filmen, men han afslog og derfor ændrede man også i det oprindelige koncept for filmen og tilføjede dette komiske aspekt, som helt sikkert også klæder filmen rigtig godt… Desværre er der en del mangel på komik i to’eren, hvor den var mere fremtrædende i den første film, men alligevel er der en del scener, hvor man sagtens kan slå en god latter af… Kunne man lide den første film, må man i hvert fald ikke undlade at se fortsættelsen, og så kan man efterfølgende kun glæde sig til at se den actionmættede tre’er, og samtidig vente længselsfuldt på film nummer fire i serien, som er annonceret til at skulle udkomme i 2020… “Frækkere end politiet tillader 2” er efter min mening stadig en klassiker fra 1980’erne, som man bare må se, selvom den også halter på visse kvaliteter…

“Frækkere end politiet tillader 2” får 4 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Frækkere end politiet tillader 2” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar