Jurassic Park III”

Den tredje film i serien om genskabelsen af de fantastiske dinosaurer fortsætter efter samme koncept som de to første film, hvor man bliver præsenteret for en hulens masse nervepirrende spændingsmomenter og intense scener, hvor ens håndflader som minimum bliver lidt halvklamme af sved, der pibler frem af de små porrer, som findes i huden… Styrepinden har Steven Spielberg overladt til Joe Johnston, som blandt andet har stået for de visuelle special-effekter i den første af “Stjernekrigs”-trilogien, samt selv iscenesat både “Skat, børnene er skrumpet” og “Jumanji”… Johnston har flair for at skabe spændende og eventyrlige scener, hvor der er fart og tempo på, og med “Jurassic Park III” har han uden tvivl indtil videre nået sin karrieres højdepunkt… Der serveres en actionmættet og super-spændende adventure-film, hvor den ene fare afløses af den næste, og selvom spilletiden er væsentlig forkortet i forhold til de to første film i serien, så er der stadig rigeligt med plads til at blive introduceret for de forskellige medvirkende og både deres sære og charmerende sider… Glædeligt er det også at gense Sam Neill i rollen som Allan Grant, der havde hovedrollen i den første film…

På Isla Sonar er der lukket totalt ned for besøgende, efter at de skæbnesvangre begivenheder fandt sted for en del år tilbage… Alligevel er der aktivitet på øen, hvor dinosaurerne stadig kan findes, og tilfældigvis bliver Dr. Allan Grant lokket med på en mission til øen, hvor de skal eftersøge en ung dreng, der efter sigende skulle være styrtet ned og stadig skulle være i live… Grant afslår i første omgang, men er efter noget overtalelse alligevel klar til den forestående mission, og da først han ankommer med redningsholdet går der ikke særlig lang tid, før de opdager, at de befinder sig i en alvorlig overhængende fare, hvor chancerne for at undslippe fra øen er meget begrænsede…

Som i de øvrige film i serien (både før og efter denne film fra 2001) er det for publikum ret så overvældende at opleve dinosaurerne blive vakt til live på den overbevisende og realistiske facon, som tilfældet er her i “Jurassic Park III”… Der er også her i den tredje film sørget for et par overraskelser, hvor vi blandt andet møder den uhyggeligt angrebslystne Spinosaurus, som på en del måder er endnu mere skræmmende end den gigantiske Tyranosaurus Rex… Historien i “Jurassic Park III” er lidt tynd, men stadig ganske sammenhængende og ret så underholdende, hvor den klassiske redningsmission forestår, og hvor overlevelse prioriteres højest blandt de medvirkende karakterer i filmen… Og apropos karakterer i filmen, så er det en fornøjelse at genopleve Sam Neill i rollen som Allan Grant, hvor han får følgeskab af både Téa Leoni og William H. Macy i rollerne som forældrene til den forsvundne dreng… De leverer allesammen ganske udmærkede skuespilspræstationer og får levendegjort deres karakterer på en interessant facon… Generelt er der med “Jurassic Park III” tale om en fornuftig og ganske underholdende film, hvor blodet igen får lov til at rulle lidt hurtigere rundt i ens krop, og har man (som jeg) været opslugt af de to første film, så må man under ingen omstændigheder gå glip af tredje kapitel i serien… (Og hvis man slet ikke har fået nok, kan man så altid kaste sig over fortsættelserne med titlerne “Jurassic World”, hvor man får endnu mere af helt samme skuffe, men hvor det hele lige skrues en tand op i forhold til det kvalitetsmæssige niveau i underholdningsværdien)…

“Jurassic Park III” får 5 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Jurassic Park III” (advarsel: indeholder spoilers)

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar