“The Lost World – Jurassic Park”

Fortsættelsen til “Jurassic Park” brager derudaf i samme stil som sin forgænger, men den har desværre lige tabt en lille smule af det momentum, som var kendetegnende for den første film, hvor spændingsniveauet knap er så højt, hvor adrenalinet ikke suser helt så hurtigt rundt i kroppen, hvor puls-slagene stadig kan tælles, og hvor det ikke risler én helt så meget ned af ryggen, som tilfældet var i forgængeren… Steven Spielberg har med “Jurassic Park” skabt en fuldstændig fabelagtig og mesterlig film, som han med “The Lost World – Jurassic Park” ikke har formået at toppe eller bringe helt op på samme niveau – Men der er dog stadig tale om en vanvittig god film, hvor der er masser af spændende og dramatiske momenter proppet ind i filmens handling, hvor de gigantiske og imponerende skabninger fra fortiden på overbevisende måde igen er bragt til live, og hvor man som publikum bliver præsenteret for en historie, som man ikke kan andet end at blive opslugt af… Det er her Steven Spielberg er en mester – Og han kan virkelig få skabt uforglemmelige magiske øjeblikke via sin formidling gennem det visuelle medie…

Efter begivenhederne, som fandt sted på Isla Nublar ud for Costa Rica’s kyst, er der faldet ro over det projekt, som handlede om at få startet en park op, som skulle give de besøgende en oplevelse for livet, hvor de kunne tage på en rejse flere millioner år tilbage i tiden… Dog har John Hammond ikke helt ladet sine planer gå i glemmebogen, og han har i al hemmelighed videreført sine forskningsprojekter på en anden ø ved navn Isla Sorna, som ligger et par timers sejllads væk fra den oprindelige ø… Her lever de forhistoriske dyr fuldstændig frit uden indblanden fra menneskelig side, og uden at der er elektrificerede hegn til at afgrænse deres bevægefrihed… Med andre ord, så lever de i et komplet og lukket økologisk system, hvor de i harmoni med deres naturlige betingelser får lov til at udfolde sig… Dog vil Hammond gerne sende et forskningshold til øen for at dokumentere, at alt fungerer som det skal, inden et militært udrykningsteam ankommer for at gøre det af med de farlige dyr… En konfrontation er uundgåelig – og pludselig er der tale om et kapløb mod tiden, hvor man i allerhøjeste grad har vakt de naturlige overlevelsesinstinkter hos især de kødædende dinosaurer…

Filmen starter med en uhyggelig scene, som egentlig ikke har noget med resten af filmen at gøre, men som blot er med til at vække interessen hos publikum, og få én til at tænke, at der med denne film vil vente én et intenst og nervepirrende eventyr, som vil give svedige håndflader og tilbageholdt åndedræt af en kaliber, som vil være på et virkelig højt niveau… Det får man også, men som nævnt langt fra på samme måde som i forgængeren… Dog er der masser af intenst spændende scener, hvor man mærker kuldegysningerne komme snigende… Det, som dog kendetegner “The Lost World” bedst, er den medrivende handling, og de imponerende special-effekter… Filmen er baseret på et yderst velskrevet manuskript, som igen er baseret på en roman skrevet af Michael Crichton, og så er dette bare endnu en gang på en suveræn måde omsat til film af den mesterlige instruktør Steven Spielberg, som uden tvivl ikke går på kompromis med sine filmiske projekter…

Som nævnt er special-effekterne også virkelig godt lavede, og det hele bliver til en fantastisk filmoplevelse, hvor underholdningsværdien brager op mod toppen af skalaen… Special-effekterne blev også i denne film nomineret til at modtage en Oscar-statuette ved den årlige pris-uddeling, men høstede den dog ikke med hjem – Der er dog ingen tvivl om, at nomineringen var fuldt ud velfortjent…

Slutteligt her i anmeldelsen vil jeg lige nævne to af de medvirkende, som har de fremtrædende roller i filmen… Det drejer sig om Jeff Goldblum og Julianne Moore, som begge to leverer rigtig gode skuespilspræstationer… Goldblum gentager sin rolle fra den første film som kaos-teoretiker og særpræget personlighed, mens Julianne Moore spiller hans hustru, som er sendt i marken i kraft af sin uddannelse som palæontolog, som handler om at studere dinosaurerne… Samspillet mellem Jeff Goldblum og Julianne Moore er præget af en super god kemi, hvor de på en energisk facon får skabt deres karakterer og givet dem et charmerende særpræg, som også bygger lidt på en underfundig humor…

Alt i alt er “The Lost World – Jurassic Park” en rigtig god film, som jeg ikke vil mene, at man skal springe over… Man får serveret masser af action, spænding og drama, hvor man uden tvivl også vil kunne høre sine egne små gisp undervejs i de scener, som udfolder sig med størst mulig nervepirrende intensitet… Der er helt klart tale om en fed film, som rent underholdningsmæssigt er højt placeret på skalaen – Og så er det bare fedt at opleve de forhistoriske skabninger blive vakt til live igen…

“The Lost World – Jurassic Park” får 6 ud af 7 stjerner.

Trailer til “The Lost World – Jurassic Park” (advarsel: indeholder spoilers)

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar