“Alpha”

“Alpha” viste sig at være en særdeles positiv overraskelse, da den i aftes løb hen over min skærm i hjemmebiografen… Alene ud fra posteren til filmen havde jeg en idé om, at der her ville være tale om en ganske fornuftig filmoplevelse, men jeg måtte hurtigt sande, at jeg fik meget mere end det – Og “Alpha” blev til én af årets hidtil største positive overraskelser, hvor det viste sig, at den gemte på masser af virkelig gode scener, som allesammen i deres billedkomposition er virkelig flot bygget op, og som hver især indeholder spændende og dramatiske øjeblikke, som nærmest også får én til at holde vejret… Enkelte scener i filmen har en tendens til at blive lige lovlig nervepirrende og intense, hvilket fik mig til at gispe og komme med uventede udbrud – Og ind imellem følte jeg også en rislen ned af ryggen under de mest uudholdeligt spændende momenter… “Alpha” indeholder mange filmmæssige kvaliteter, og underholdningsværdien ligger på et ret højt niveau – Og det er jo bare rigtig glædeligt, at der stadig laves film derude i den store verden, hvor man får det eftertragtede sus, når man nøgternt vælger at kaste sig over dem…

Vi befinder os 20.000 år tilbage i tiden, hvor den seneste istid hærgede det europæiske kontinent… Keda er en ung mand, som netop er blevet godtaget blandt de voksne mænd i hans stamme til at deltage i den forestående jagt-ekspedition, men da de møder de forhistoriske bøfler, vil skæbnen, at han bliver væk fra sin stamme… Han efterlades derfor alene i ødemarken i den tro, at han ikke mere er i live, og hårdt såret står han nu overfor en både farlig og nærmest umulig udfordring, hvor det handler om at finde tilbage til sin stamme – Og naturligvis også i live… Hans rejse bliver bestemt ikke uden farer, og undervejs støder han på en ulv, som på sælsom vis bliver hans ven og tro følgesvend på turen…

“Alpha” er som nævnt i indledningen en virkelig god og spændende filmoplevelse, som rent visuelt er både betagende og flot… Man kommer til at opleve storstilede naturlandskaber og teknisk avancerede panoreringer hen over sletter, bjerge og dale, hvor ens tanker bliver ledt hen på de billeder, som man blev præsenteret for i den Oscar-belønnede “Danser med ulve”… Det hele er dynamisk og levende bygget op, og man fortabes i den visuelle bravour og opfindsomhed, som der er lagt i filmen… Derfor kan jeg kun udtrykke min dybeste respekt for instruktør Albert Hughes og det fantastiske arbejde, som han har lagt i denne film… Det er en overvældende flot præstation af en instruktør, som kun har fire andre film på bagen, (som allesammen er lavet i samarbejde med hans bror Allen Hughes)…

Skuespilsmæssigt har det også været lidt af et udfordrende stykke arbejde at varetage rollen som Keda, hvilket den unge Kodi Smit-McFee dog gør på en særdeles overbevisende måde, som også får ens tanker ledt hen på Leonardo DiCaprio’s stærke præstation i “The Revenant”… I det hele taget har det uden tvivl været vanskeligt for skuespillerne i “Alpha”, da sproget i filmen er opfundet til selve filmen, og derfor egentlig ikke i slægtskab med et kendt sprog – Men det virker dog troværdigt hele vejen igennem, at skuespillerne udtrykker sig på dette fiktivt eksisterende sprog…

For mig blev “Alpha” en særdeles positiv oplevelse, og jeg kan kun give min anbefaling om at få set filmen videre til Jer derude, som måtte læse med… Jeg er overbevist om, at I på samme måde vil få en fed oplevelse af de sjældne, hvor oplevelsen af at alt omkring det tekniske i filmen, manuskriptet, skuespillet og selve instruktionen smelter sammen til en helhed og giver samlet set en underholdningsværdi, som ligger på et gedigent niveau…

“Alpha” får 6 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Alpha” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar