“Spider-Man – Into the Spider-Verse”

Jeg havde ikke specielt høje forventninger til denne animerede udgave af en moderne film om den populære superhelt “Spider-Man”, og det var mest fordi, at jeg havde en lidt dum forestilling om, at den skulle være dybt plat og intetsigende (måske også en lille smule for overdrevet og børnevenlig), hvor jeg ville få ødelagt al den idol-dyrkelse, som jeg har haft omkring Spider-Man, da jeg i mine unge år kværnede de tegnede udgaver af heltens mangfoldige eventyr… Jeg har også haft en særlig begejstring for de film, som der i de seneste tyve år (vi skriver nu 2019) er blevet lavet med Spider-Man som den centrale figur – Og jeg har derfor lige fra starten af, da jeg hørte om denne nye animerede film, haft en lidt negativ indstilling til at skulle kaste mig over filmen… Så gik den dog hen og vandt en Oscar for bedste animerede film ved Oscar-uddelingen her i år, og min mellemste søn fik mig så også overtalt til, at den måtte vi da få set… Så hermed gjort, og så bliver jeg efterfølgende også nødt til at indrømme, at alle mine fordomme og dårlige tanker om filmen nu er gjort til skamme – For hold op, hvor var det en fed oplevelse af de sjældne… Jeg mærkede det allerede da filmen startede, hvor man vupti bliver kastet ind i dette fantastiske univers, og så er man bare fanget og opslugt af handlingen hele vejen gennem filmen, hvor der i dén grad er fart på, og hvor man i en fuldstændig ubeskrivelig grad bliver ovenud betaget af den ekstravagante måde, som den er skruet sammen på, samt det fuldstændig vilde og forrygende kameraarbejde, der ligger bag de forskellige scener… Med “Spider-Man – Into the Spider-Verse” er der virkelig tænkt ud-af-boksen, hvor opfindsomheden og fantasien har fået frit spil, og hvor samtlige idéer er blevet udført og levendegjort på en helt igennem fantastisk overbevisende måde…

Det hele starter med, at vi på den helt klassiske måde bliver introduceret for hvem Spider-Man er, og så er historien ellers bare i gang… Kingpin har udviklet en super-avanceret anordning, der kan åbne portaler til helt andre verdener, end den vi kender, og det fører naturligvis til, at der kommer til at blive skabt en form for kaos i vores verden, og for Miles Morales, som er en ung fyr, der som så mange andre er stor fan af Spider-Man, bliver alt forandret, da han ved et tilfælde bliver bidt af en radioaktiv edderkop, og som derefter udvikler superkræfter, som i meget høj grad minder om dem, som den originale Spider-Man er i besiddelse af… Med ét er det pludselig den unge Miles, der må agere superhelt og få klaret opgaven at standse Kingpin, få lukket portalen og ryddet op i alt det kaos, som er opstået… Som alle ved, så følger der med store kræfter også et stort ansvar – Men prisen kan i visse tilfælde også være høj og koste dyrt…

Handlingen, som er beskrevet her ovenfor, synes sikkert ikke af noget videre originalt, men minder nok nærmere om den klassiske kamp, som superhelte oftest bliver udsat for… Men for dé af Jer, som vælger at kaste sig over denne fantastiske film, vil de kunne sande, at der med “Spider-Man – Into the Spider-Verse” er tale om en meget anderledes og nærmest revolutionerende film på markedet over animerede film… Der er anvendt en helt særlig (og efter mit estimat også temmelig avanveret) grafik, hvor særlige ting er fremhævede i billedet, mens andre ting er slørede… Men det mest slående og det, som slog benene helt væk under mig, er den måde, som kameraet panorerer på, mens de tempofyldte action-scener afvikles… Det er fuldstændig banebrydende og nyt, og giver en sindsyg god dynamik i filmen, som også gør de enkelte scener utrolig levende… Samtidig ændres vinklerne konstant, hvilket efter min overbevisning må have været virkelig avanceret animationsarbejde, hvor ens forestillingsevne omkring det at skabe en handling, som rent visuelt bliver til noget, som jeg vil kalde virtuos kunst, har måttet kræve mere end bare et almindeligt talent for arbejdet…

Jeg var som nævnt (op til flere gange i denne anmeldelse) meget begejstret for overværelsen af “Spider-Man – Into the Spider-Verse”, hvor jeg fik serveret action og spænding på et meget højt plan, og hvor jeg var underholdt hele vejen gennem filmen… Jeg kan kun udtrykke, at jeg helt klart kan anbefale, at man ser denne film – Og selvfølgelig er man nok nødt til at have en hang til fantastiske fortællinger for at finde den samme begejstring som jeg havde omkring filmen… Men om ikke andet, så læn dig tilbage og mærk suset fra en anderledes fed filmoplevelse, som i hvert fald slog benene væk under mig… Fed film…

“Spider-Man – Into the Spider-Verse” får 6 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Spider-Man – Into the Spider-Verse” (advarsel: indeholder spoilers)

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar