“Only the Brave”

Der findes helte derude i den store verden, som ikke bærer maske eller kappe, og som ikke er i besiddelse af superkræfter eller overnaturlige evner… Disse helte er helt almindelige mennesker, som lever af at sætte deres eget liv på spil for at redde andres – Og netop sådanne helte handler denne film om… “Only the Brave” er et biografisk katastrofe-drama, som skildrer en række begivenheder, som fandt sted i Arizona tilbage fra 2007 til 2013, hvor en række store natur-brande satte redningsarbejdere og brandslukningsfolk på særdeles vanskelige opgaver i forhold til bekæmpelsen af de enorme arealer af flammende ild…

Eric Marsh, spillet af Josh Brolin, er såkaldt indsatsleder på et hold af brandslukningsfolk, som har deres base i Prescott i Arizona, hvor de kæmper med myndighederne om at få den nødvendige tilladelse i forhold til at blive udnævnt som et autoriseret hold, der kan sættes ind og tage ansvar for det forestående slukningsarbejde der er i forbindelse med de store naturbrande, der opstår, når tørken rammer forskellige områder og arealer rundt om i USA… Med møje og besvær bliver denne kamp vundet, og derefter forestår der en masse opgaver, hvor mandskabet sætter deres liv på spil, og mellem disse indsatser står den på benhård træning for gruppen, som består af tyve unge mænd…

Én af de særdeles interessante elementer i “Only the Brave” er skildringen af de personlige problemer, som de forskellige medlemmer af gruppen kæmper med ved siden af den øvrige kamp mod ilden… Det gør bare hele filmen langt mere levende og vedkommende – Og ikke mindst giver den et meget livagtigt billede af, at der her er tale om rigtige mennesker, og ikke bare filmiske karakterer, som er blevet skrevet ind i historien for at tilføre noget mere dramatik til handlingen… I det hele taget er filmen generelt bare virkelig interessant og spændende – Og dette skyldes ikke mindst et velskrevet manuskript, som undervejs også tager et par uventede og overraskende drejninger… Det hele er også sindsygt godt iscenesat af Joseph Kosinski, der med kun to film i bagagen som instruktør formår at levere et meget overbevisende resultat, hvor det visuelle arbejde er helt uovertruffent gennemført…

At filmen tilmed har en rolleliste, hvor man falder over det ene store navn efter det andet, er også bare et kæmpe plus for filmen… Først og fremmest kan man opleve en yderst velspillende Josh Brolin i hovedrollen, mens både Miles Teller, Jeff Bridges, Jennifer Connelly og Andie MacDowell i høj grad også skinner igennem i store og betydningsfulde biroller… Jeg er helt sikker på, at man som publikum kun kan blive betaget af de forskellige præstationer, som der leveres af de respektive medvirkende i filmen, og sammenlagt med alle de øvrige gode kvaliteter, som filmen indeholder, så vil det overraske mig meget, hvis man ikke som menig filmelsker, betalt kritiker, anerkendt anmelder eller uforbeholdent publikum kommer til at lande den samlede bedømmelse af filmen på mindst lige så højt et niveau, som jeg selv gør… Der er bare tale om en rigtig god film, som på mange måder både er fængslende, gribende og følelsesladet rørende – Og så er den som nævnt baseret på virkelige hændelser, og dedikationen til virkelighedens helte er helt på sin plads… Der er ingen tvivl om, at den slags helte fra hverdagen, som vi oplever her i “Only the Brave” fortjener al den hæder, ære og respekt, som de overhovedet kan tilkomme… Gør dig selv en tjeneste, og lad være med at misse ud på denne film – Den er bestemt mere end et kig værd…

“Only the Brave” får 6 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Only the Brave” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar