“Batman Forever”

Batman-bølgen startede for alvor på film tilbage i 1989 med Tim Burton’s velkomponerede bud på, hvordan denne superhelt skulle præsenteres og tage sig ud på film… Det var på mange måder flot og prangende udført, og han gentog successen tre år senere med filmen “Batman vender tilbage”… I den tredje del af serien har Tim Burton overgivet instruktør-stolen til Joel Schumacher, som både formår at videreføre det, som Tim Burton har startet, men som samtidig også får det hele drejet i en retning, hvor man tydeligt fornemmer, hvilket format Joel Schumacher er gjort af i forhold til at få skabt et visuelt værk, der er centreret omkring den legendariske kappeklædte forkæmper for fred i Gotham City…

Det hele starter med at en superskurk ved navn Twoface, der tidligere var kendt som advokaten Harvey Dent, viser sig fra sin ondeste side, da han mener, at Gothams befolkning skal underlægges hans magt… Batman må selvsagt træde til for at få sat en stopper for disse ondsindede planer, men da en ny superskurk ved navn Gækkeren dukker op og allierer sig med Twoface bliver det pludselig mere vanskeligt at få bugt med den overhængende fare… Den skurkagtige duo får planlagt en dagsorden, hvor selv Batman kommer til at ty til at få hjælp…

“Batman Forever” er et friskt og actionfyldt kapitel i serien om den sortklædte flagermus-mand, og det er endelig lykkedes at få tildelt hovedpersonen den nødvendige skærmtid, som det kræver for at man kan få den rette fornemmelse af, at det rent faktisk er Batman, som filmen handler om, hvilket haltede en del i de to første film… Her får man lov til at komme ind under huden på både Batman og Bruce Wayne, hvor de også på det rent følelsesmæssige niveau gennemgår en udvikling, som på én gang både er interessant og vedkommende… Det er også her i “Batman Forever” at vi stifter bekendtskab med Robin, som bliver til Batmans umiskendelige hjælper, hvilket jeg godt kan tillade mig at nævne uden at jeg afslører for meget…

At vi så også har en god vifte af øvrige figurer, som også er ret så interessante og ikke mindst farverige, gør kun hele filmoplevelsen endnu mere delikat… For både Twoface og Gækkeren er to yderst interessante karakterer, som set i lyset af Jack Nicholson’s uovertrufne præstation som Jokeren i den første film, får kamp til stregen i den del, der handler om at fremstille de mest psykopatiske sider af disse superskurke… Både Tommy Lee Jones i rollen som Twoface og Jim Carrey i rollen som Gækkeren får fremstillet deres respektive karakterer på en yderst overbevisende facon, og til trods for at de jo teknisk set er skurkene i filmen, kan man ét eller andet sted ikke andet end også holde af dem… Batman blev i de to første film spillet af Michael Keaton, og her i “Batman Forever” er rollen overtaget af Val Kilmer, som også på alle måder fylder rollen rigtig godt ud… Og han får følgeskab af en velspillende Nicole Kidman og en overbevisende Chris O’Donnell i rollerne som henholdsvis Dr. Chase Meridian og Robin…

Filmen er som nævnt meget actionfyldt, hvor den ene spændende scene afløser den anden, og hvor det hele er pakket ind i et spektakulært arbejde fra folkene bag special-effekterne… Hele herligheden tager sig enormt godt ud, man keder sig ikke ét eneste øjeblik – Og så er filmen bare i besiddelse af en række fede kvaliteter, som hæver filmoplevelsen op på et niveau af ekstravagant nydelse… Serien tog med den fjerde film (“Batman & Robin”) sin foreløbige afslutning, hvorefter den principielt blev genstartet af Christopher Nolan, som skabte en formidabel trilogi, før serien blev til en mere kommerciel del af et internt opgør mellem Marvel og DC… Af de fire såkaldt sammenhængende film er “Batman Forever” efter min mening den mest sammenhængende – Og så er der med filmen bare generelt tale om, at man får serveret underholdning af et helt særligt format…

“Batman Forever” får 6 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Batman Forever” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar