“Extraction”

Jeg har altid godt kunnet lide at opleve Bruce Willis folde sig ud på skærmen i de forskellige film, som han medvirker i – Og selvom han er blevet kritiseret og skældt en del ud i de senere år, hvor hans navn nærmest kun har været trækplaster for filmene, mens hans medvirken var begrænset til kun ganske få minutter, så findes der alligevel en del film derude, hvor han stadig folder sig ud og leverer den forventelige gode og overbevisende præstation, som han er kendt for fra sin storhedstid gennem slutningen af 1980’erne og op gennem 1990’erne… I “Extraction” leverer han i hvert fald en gennemgående god og troværdig præstation, og generelt viste filmen sig at være en ganske habil og yderst spændende action-thriller, som er overraskende godt skruet sammen… Jeg faldt over filmen på dansk Netflix, og havde ikke de store forventninger til filmen, men fik alligevel en god omgang underholdning serveret, hvor der leveres action i højt tempo og en spændende historie, som til dels er forudsigelig, men som så alligevel er præget af en række små overraskelser undervejs…

Bruce Willis spiller en CIA-agent, hvis kone koldblodigt bliver myrdet… 10 år senere er denne forfærdelige begivenhed stadig ikke glemt, og Bruce Willis bliver kidnappet af de selvsamme forbrydere, som stod bag mordet på hans daværende kone… I mellemtiden er hans søn blevet voksen og er gået i faderens fodspor, hvor han har taget uddannelsen til CIA-agent… Kidnapningen af Willis sætter alting på den anden ende i CIA’s hovedkvarter, da forbryderne samtidig også har fået fingrene i en anordning, der kan styre hele klodens satellit-system… Bruce’s søn melder sig naturligvis til at skulle redde sin far ud af kløerne på kidnapperne, men hans overordnede ønsker ikke hans medvirken i operationen – Og derfor tager sønnen sagen i egen hånd…

Som nævnt i indledningen, kan man få opfattelsen af at Bruce Willis’ navn kun er et trækplaster for de film, som han for tiden medvirker i – Men dette er på ingen måde tilfældet med “Extraction”, hvor han trods alt har mere skærmtid end blot nogle få minutter… Hovedpersonen er dog hans søn, som her spilles ganske hæderligt af Kellan Lutz, som nok mest er kendt for sin medvirken i “Twilight”-filmene… Lutz har den helt rette fysik i forhold til at medvirke i en hårdtslående action-film, hvor hans fremtoning som handlekraftig film-helt er ret så overbevisende, og som makkerpar på film klæder Willis og Lutz hinanden ret så godt…

Iscenesættelsen af filmen er foretaget af Steven C. Miller, som har gjort et virkelig godt stykke arbejde i forhold til at få skruet en film sammen, hvor historien og billederne er i perfekt balance, og hvor der er drejet, trykket og skruet på de helt rigtige knapper i forhold til at få filmen til at fungere… Steven C. Miller har sørget for at fokus bliver holdt præcist indenfor de udstukne rammer, og resultatet lander på et kvalitetsmæssigt fornuftigt højt niveau, hvor man som publikum på alle måder får indfriet de forventninger, som man kan have til en film af denne støbning… Nogle vil måske mene, at konceptet i filmen er set før, hvor der i princippet vil kunne peges på en letvægtsudgave af “Taken”-filmene – Men opskriften på denne type action-film er nødt til at blive holdt i den traditionelle ånd for at fungere, og så er det bare fedt at opleve, at det så i rigtig mange tilfælde fungerer… I hvert fald fungerer det rigtig godt i “Extraction”…

“Extraction” får 5 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Extraction” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar