“Kung Fu Hustle”

Hvis man har en forkærlighed for de klassiske gamle Kung Fu-film, så kan man på ingen måde gå udenom “Kung Fu Hustle”… Der er virkelig kræset for detaljerne i denne film, og så er den bare sindsygt underholdende på et plan, hvor man slet ikke ville kunne regne med, at den slags film ville kunne snige sig op på… Der er masser af kampscener, hvor fantasien i en overdreven grad er sat ind for at levere en top-underholdende historie… Folk flyver i bogstaveligste i luften, og overnaturlige elementer er i høj grad i spil i filmen, hvor man både overraskes, benoves og trækker på smilebåndet over den opfindsomhed, der er lagt i filmen… Og så er det hele skrevet, produceret og iscenesat af én enkelt mand, Stephen Chow, som tilmed spiller hovedrollen i filmen…

Vi befinder os i Shanghai omkring 1940, hvor forskellige gangster-bander hærger i byerne… Den mest berygtede og opsigtsvækkende er Øksebanden, som i dén grad lever op til sit navn ved at være udstyret med økser, som de bruger som våben… I de fattigste kvarterer har man hidtil set sig sikre i forhold til bandernes hærgen, men det er nu slut, og i et lille bysamfund, hvor en skrap kvinde styrer med hård hånd, bliver freden pludselig brudt, da Øksebanden gør sin entré… Heldigvis er der én modig mand, som tør trodse Øksebanden – Men han kommer naturligvis til at sætte sit liv på spil for at redde kvarteret, og han bliver pludselig en jaget mand, som ikke kan blive fri for at blive konfronteret med Øksebandens hævn…

Mest af alt kan man sige, at “Kung Fu Hustle” er en blanding mellem action, eventyr og komedie, hvor det hele er iscenesat på en tegneserieagtig facon, hvor der ingen grænser er for, hvad der kan lade sig gøre… Der er naturligvis en hel del ret voldsomme scener i filmen, hvor udpenslet vold er fremtrædende, men i kraft af at det hele er ude på et overdrev, så nedtones den voldsomme effekt en hel del… I stedet for er man bare rigtig godt underholdt, når skarpe genstande kløver genstande, og personer udsættes for alverdens vold og tortur, mens der kæmpes for overlevelse… Filmen er forbløffende nok ikke specielt blodig, men har i stedet fokus på, at computer-teknologien har givet uanede muligheder for at afvikle de utallige kamp-scener på en virtuos og iøjnefaldende facon…

Der er indlagt en hel del humor og komik i filmen, som dog ikke kommer til at overskygge for den alvorlige tone, som også er at finde i filmen… Der er dog bare en rigtig fin balance mellem den tempofyldte action og den lidt skøre, men opfindsomme humor, som er indblandet i filmen… Som barn elskede jeg samurai-film og Kung Fu-film – Og var meget optaget af at opleve alt det fantastiske, som kunne finde sted i filmene… Med “Kung Fu Hustle” får man mere af samme skuffe og tilmed i et større omfang, som kun gør, at ens kræsenhed i hvert fald ikke kommer til at være fremtrædende… Karaktererne i filmen er i større stil også karikerede, hvor man især er underholdt af den slagkraftige værtinde, der med curler i håret, morgenkåbe og en evigt rygende cigaret i mundvigen får sat alle dem, som modsiger hende, umiskendeligt på plads… Jeg kan kun anbefale, at man vover at kaste et blik på denne fuldstændig vanvittige film – Jeg er sikker på, at man, ligesom jeg, vil finde den underholdende…

“Kung Fu Hustle” får 5 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Kung Fu Hustle” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar