“Bumblebee”

Jeg har set samtlige fem “Transformers”-film, og tre af dem har en helt særlig plads i mit film-hjerte, hvor der desværre også er to af filmene, som ikke helt kan leve op til det forventlige… “Bumblebee” er en spin-off til “Transformers”-serien, hvor man følger den lille gule autobot i en historie, som foregår en del år før de originale “Transformers”-film… Det er ikke helt korrekt at kalde filmen for en optakt til den første “Transformers”-film, men man kommer ikke helt udenom, at det egentlig er det, som den i sidste ende ender ud med at blive… “Bumblebee” er også den mest børnevenlige film i serien, hvor man med charmerende humoristiske indslag nedtoner de voldsomme action-sekvenser… Det hele tager sig enormt fint ud, hvor især special-effekterne virkelig er gennemført gennemarbejdet med en rigdom i detaljer, som er helt igennem beundringsværdig… Jeg kan kun udtrykke min dybeste respekt for film-folkene, som står bag dette fantastiske arbejde, og er også lettet over, at man her ikke er gået på kompromis på samme måde, som man er det med selve handlingen… Man er underholdt hele vejen gennem filmen, men den er også en smule tynd og ret så forudsigelig, hvilket naturligvis er helt orden, da der jo også sidder et publikum derude, der ikke (som jeg) har kværnet sig gennem over 7000 film, og som derfor har et helt andet grundlag for at kunne forudsige udviklingen i et stereotypt handlingsforløb…

Det hele starter med at Bumblebee bliver sendt afsted til Jorden, hvor han skal skjule sig for de frygtindgydende og ondsindede Decepticoner, som vil udslette Autobotternes leder Optimus Prime… Bumblebee klarer opgaven, men da han findes af en ung pige, hvortil han afslører sit sande jeg, begynder problemerne samtidig forfra… Der udsendes nemlig et signal fra Bumblebee, som opfanges af Decepticonerne, og dermed er freden for alvor forbi på Jorden… Pigen gør alt, hvad hun kan, for at beskytte og hjælpe Bumblebee, men det er rigtig svært og også yderst farligt at lægge sig ud med de fjendtlige robotter…

“Bumblebee” er som nævnt en ganske fornøjelig og underholdende film, som sagtens kan tåle at blive set både af børn og voksne – (og da især, hvis man også har en lille flig af en barnlig sjæl tilbage)… Den er spækket med masser af actionfyldte scener, tempoet er generelt rigtig højt hele filmen igennem, og så er der en uimodståelig humor lagt ind i filmen, som helt sikkert vil få latteren frem hos publikum… Action-sekvenserne er uden tvivl de mest fremtrædende i filmen, men bag ved alt det tju-bang, der bliver serveret, får man også historien om et unikt venskab, som viser, hvor betydningsfuldt det er, at man har nogen, som man både kan betro sig til, men som man også vil hjælpe uanset, hvilken pris det har… Mest af alt minder filmen egentlig om en hel masse andre film, hvor konceptet med at et svagere individ udvikler et venskab med en udstødt skabning… I “Bumblebee” fungerer dette koncept ganske upåklageligt, og selv om filmen ikke ligefrem slog benene bæk under mig, så var der helt sikkert tale om en god filmoplevelse, hvor jeg var ret godt underholdt…

Filmen er iscenesat af Travis Knight, der indtil nu udelukkende har gjort sin karriere indenfor animerede film, og han har derfor med “Bumblebee” sin debut med en live-action-spillefilm… Hans iscenesættelse af filmen er frisk og let, og alt det filmtekniske fungerer upåklageligt godt, hvor både kameraføring og klipning giver filmen et forfriskende løft, og er med til at gøre den levende og medrivende på en helt særlig måde… “Bumblebee” er lykkes rigtig godt, men har som nævnt i anmeldelsen også et par såkaldte mangler eller kvalitetsmæssige nedsving, der gør, at filmen ikke lander på en af de allerhøjeste bedømmelser… Jeg kan dog helt klart anbefale filmen, hvis man trænger til at finde sin indre barnesjæl frem igen – “Bumblebee” er historie–fortælling, hvor magien forfører én over i et univers, hvor alt det fantastiske kommer til at blive vakt til live på en troværdig og overbevisende facon…

“Bumblebee” får 5 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Bumblebee” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar