“Rim of the World”

“Rim of the World” er en Netflix-produceret familievenlig science fiction-film, som mest af alt minder om en letvægtsudgave af “Independence Day”… Jeg faldt helt tilfældigt over den på streaming-tjenesten og tænkte, at den skulle have en chance, og det viste sig, at der var tale om en ganske udmærket lille film, som sagtens kunne tåle at blive set, selvom konceptet i filmen blev lige lovlig overdrevet hen imod den klimatiske afslutning… Der er ikke ligefrem udpræget blod og splat i filmen, men man får dog lov til at opleve en hel del intense scener, hvor uhyggelige overjordiske væsner jagter en gruppe børn, mens de forsøger at få sat en stopper for rumvæsnernes invasion af Jorden… Der er en hel række ret så vellykkede special-effekter undervejs i filmen, som tager sig ret godt ud og som virker temmelig overbevisende – Og alt i alt er der efter min mening tale om en af de mest vellykkede film, som for nylig er produceret af Netflix, selvom den endelige bedømmelse af filmen lander på et middelmådigt niveau…

Det hele starter med at fire meget forskellige børn skal på sommerlejr… Ingen af dem er egentlig specielt stemt for at skulle deltage i opholdet, men gør det alligevel med hver deres begrundelser… Da de en af de første dage befinder sig i skoven bliver de pludselig overrumplet af et angreb fra det ydre rum, hvor det viser sig, at en invasion af fremmede væsner er blevet en realitet… De erfarer hurtigt, at Jorden og menneskeheden er truet af kaos og ødelæggelse, og flere steder rundt om i verden er der allerede meldinger om total udslettelse… De fire børn må nu mobilisere al deres styrke og mod for at stå sammen i kampen mod rumvæsnerne, og de lægger en plan, som forhåbentlig kommer til at slå dem på flugt… Det er dog meget vanskeligt og også yderst farligt at lede efter de svagheder hos de fremmede væsner, og samtidig er det hele pludselig også en kamp mod tiden…

Der er både action og drama og gys og spænding i filmen, og tempoet er også ret højt, så man er bestemt underholdt hele vejen gennem filmen… Og at der så tillige er indlagt en god portion charmerende humor samt en hel del referencer til masser af andre film, gør kun oplevelsen endnu mere fornøjelig… Som nævnt i starten af anmeldelsen er der tale om en familievenlig film, men på grund af de meget intense scener, som kører hen over skærmen, er det naturligvis ikke anbefalelsesværdigt, at de helt små ser med… Der er heller ikke ligefrem tale om et brag af en filmisk oplevelse, men “Rim of the World” er et forfriskende pust i genren, hvor man er rigtig fint underholdt… Hvis man (som jeg) har børn (eller lad os hellere sige et ungt menneske) på omkring de 14 år, så er filmen helt sikkert velegnet til, at man tilbringer en aften foran flimmerkassen, men hvis man er lidt mere kritisk omkring det, som man kaster sig over af filmiske oplevelser, så bør man nok vælge at springe “Rim of the World” over… Jeg tænker, at det nok er bedst, at man her dømmer selv…

“Rim of the World” får 4 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Rim of the World” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar