“Mission Impossible – Fallout”

Hvis man endnu ikke har stiftet bekendtskab med “Mission Impossible”-filmene, så er der kun én ting at gøre – Og det er at kaste sig over dem… Der er tale om genialt sammenskruede film, hvor man blæses bagover over det veludførte stuntarbejde, der er implementeret i filmen, og man bliver total forfalden til den hæsblæsende handling, som afvikles i et højpotent tempo, hvor action og spænding blandes til en delikat substans, hvor man i er mere end underholdt… I samtlige film følger vi Ethan Hunt, der er agent for efterretningstjenesten MI6, og han hvirvles ind i en række sager, hvor verdensherredømmet er på spil… Og anderledes er dette ikke i det seneste udspil, som har undertitlen “Fallout”, og som er det sjette udspil i serien – Og ligesom i de øvrige film i serien bliver man præsenteret for et sandt bombardement af intense actionscener og nervepirrende spænding, som får adrenalinet til at bruse frem i blodet, og får én helt ud på kanten af stolesædet…

Hele herligheden starter med at tre plutonium-kerner er blevet stjålet, og MI6 bliver sat på opgaven at bringe dem til tilbage, så de ikke falder i hænderne på en ekstremistisk gruppe terrorister, som har i sinde at anvende dem i ondsindet øjemed… Ethan Hunt samler sit team af uundværlige mænd og begiver sig på en farefuld mission, hvor de ikke kun skal bringe plutonium-kernerne i sikkerhed, men hvor de også skal forholde sig til, hvem de kan stole på, og hvem de ikke kan stole på… Tilsyneladende er dem, som man i første omgang anså for venner, pludselig blevet ens fjender, og det er i det store hele bare med til at komplicere missionen yderligere – så den bliver nærmest umulig at gennemføre…

Med “Mission Impossible – Fallout” er man underholdt i næsten to og en halv time… Man udsættes for et sandt bombardement af action, hvor man kun i ganske kort tid af gangen får lov til at få pusten… Tom Cruise spiller endnu en gang rollen som Ethan Hunt, og han er stadig i topform… Der er mange kritikere verden over, som skælder Tom Cruise ud for ikke at levere troværdige præstationer i de film, som han medvirker i, men her må jeg personligt gå imod denne kritik – For Cruise kan i dén grad levere overbevisende præstationer, og han vinder min dybeste respekt for at kunne navigere i det hav af roller, som han efterhånden har haft i de mange forskellige film, som han har medvirket i… For mig er en film med Tom Cruise en sikker vinder, og med “Fallout” er der bestemt ikke tale om en undtagelse… Og så er det bare herligt at møde på de samme bekendte karakterer, som vi nu har stiftet bekendtskab med gennem en lang række film, som levendegøres af Simon Pegg og Ving Rhames… Et nyt ansigt er det også blevet til, hvor Henry Cavill er tiltrådt som agent i truppen – Og han er bestemt ikke et dårligt aktiv for filmen…

Der er gjort et imponerende arbejde med “Mission Impossible – Fallout”, hvor handling, kamera-arbejde, klipning og musik smelter sammen til at give publikum en fantastisk filmoplevelse – Og man er i sandhed underholdt hele vejen gennem filmen… Filmen er instrueret af Christopher McQuarrie, som også instruerede “Rogue Nation” (den femte film i serien), og er heldigvis også annonceret til at skulle iscenesætte både film nummer syv og otte… Han har uden tvivl det helt rette flair for at få det hele til at gå op i en højere enhed, og jeg er sikker på, at vi har to rigtig fede film i vente… Jeg har givet en del af “Mission Impossible”-filmene top-karakter, men der lander “Fallour” ikke helt… Der er bestemt og uden tvivl tale om en gedigent spændende og gennemarbejdet film, hvor der er kræset for alle de væsentlige detaljer, og hvor man ikke er gået på kompromis med kvaliteten, men den mangler lige netop det element, hvor den kravler helt ind under huden på én… Der er dog helt sikkert tale om én af årets absolut bedste action-film, og man er som sædvanlig underholdt som bare pokker…

“Mission Impossible – Fallout” får 6 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Mission Impossible – Fallout” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar